Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul introduce QR Code pe plăcile comemorative

Wikipedia
placuta

Senatul a modificat, marţi, în plen, Legea 120/2006 privind monumentele de for public, astfel că informaţii despre personalităţile evocate pe plăcile comemorative amplasate pe faţadele clădirilor vor putea fi accesate prin citirea electronică a unui cod inscripţionat pe aceste plăci. În favoarea propunerii legislative au votat 121 de senatori şi 9 au fost împotrivă.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Iniţiată de un grup de senatori de la PSD, propunerea legislativă modifică prevederile referitoare la modul, procedura şi conţinutul plăcilor comemorative amplasate pe clădiri, astfel încât amplasarea va fi una standardizată, prin utilizarea unui număr mic de modele standardizate.

"Plăcile memoriale vor fi însoţite de un cod de răspuns rapid care poate fi citit de către dispozitive digitale pentru a accesa mai multe informaţii decât cele câteva rânduri inscripţionate pe placă despre personalitatea evocată. Ministerul Culturii creează, gestionează şi actualizează baza de date şi un site public cu privire la plăcile comemorative amplasate. Cheltuielile necesare amplasării plăcilor comemorative şi cele funcţionării site-ului se suportă din bugetul Ministerului Culturii", prevede proiectul de act normativ.

Propunerea legislativă modifică şi atribuţiile Comisiei Naţionale pentru Monumente de For Public, în sensul că zonele de protecţie pentru aceste monumente sunt delimitate clar, prin repere fizice, iar lucrările ulterioare vor trebui să fie supuse avizului Comisiei.

Şedinţa plenului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor lucrând de la distanţă.

Senatul este primă cameră sesizată în cazul acestei propuneri legislative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.