Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentință amânată, în dosarul lui Relu Fenechiu

Fenechiu Relu

Instanța va da verdictul în acest dosar pe data de 30 ianuarie. La prima instanță, Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani cu executare.

Citește AICI ce spunea Relu Fenechiu, la intrarea în sala de judecată.

Completul de 5 judecători al instanței supreme au stabilit ca astăzi să fie ultimul termen al recursului dosarului în care liderul liberal este acuzat că a prejudiciat statul cu 7 milioane de lei. În acest proces, parlamentarul contestă condamnarea de 5 ani primită pentru fapte de corupţie, iar procurorii DNA solicită o pedeapsă mai mare.

Judecătorii ICCJ au respins în 16 ianuarie cererile apărării lui Relu Fenechiu privind efectuarea unor noi expertize în dosarul Transformatorul, însă i-au permis acestuia să depună o expertiză extrajudiciară făcută la cererea sa.

Completul de 5 judecători a respins aproape toate probele solicitate de avocaţii inculpaţilor.

Lui Relu Fenechiu i-a fost admisă, în schimb, depunerea unei expertize extrajudiciare făcute la cererea acestuia.

Astfel, instanţa a respins ca inadmisibilă excepţia nelegalităţii raportului făcut de Garda Financiară Cluj în 21 iunie 2010, a admis în parte proba cu înscrisuri făcută de Relu Fenechiu, respectiv expertiza extrajudiciară contabilă din 21 noiembrie 2013 întocmită de expertul contabil Alexandru Ţugui şi opiniile experţilor Alexandru Ţugui, specialist expert contabil, şi Iosif Gulacsi, specialist în energetică, şi a admis proba cu înscrisuri în circumstanţiere făcută de Relu şi Lucian Fenechiu, Mihai Bogdan Damian, Ioan Turbatu, Ion Mărghidan şi Petru Andronache.

În continuare, judecătorii au respins ca nefiind utilă cauzei proba testimonială cerută de toţi cei din dosar şi, de asemenea, a respins ca nefiind utile şi concludente probele privind efectuarea expertizelor financiar-contabile şi tehnică de specialitate (energetică) cerute de toţi cei din dosar.

Totodată, instanţa a respins, în aceeaşi manieră, efectuarea unei expertize evaluatorii şi a expertizei sistemului informatic de înregistrare cerute de Petru Andronache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.