Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia a avut cel mai mult de castigat de pe urma Summit-ului China-Europa de est

serbia

Ministrul sarb de externe, Ivica Dacic, a declarat, miercuri, ca dintre toate tarile din Europa Centrala si de Est participante la summit-ul de la Belgrad Serbia beneficiaza cel mai mult de Summitul China si cele 16 state din Europa Centrala si de Est, deoarece are proiecte si acorduri specifice cu China.

Dupa semnarea mai multor acorduri intre Serbia si China, Dacic a spus ca Serbia a convenit acorduri privind cooperarea economica prin constructia unui nou bloc la termocentrala Kostolac pana la exporturi de produse agricole si cooperarea culturala.

"Noi suntem singurii care avem proiecte concrete care s-au realizat. Maine va fi deschis podul (Zemun -Borca), care va fi un indicator al cooperarii de succes dintre Serbia si China", a mentionat Dacic.

El a reamintit ca China a alocat zece miliarde de dolari pentru colaborarea cu tarile din Europa Centrala si de Est si ca multe tari nu au folosit acesti bani. "Noi am facut-o si nu ne limitam numai la cele zece miliarde, ci ne dorim o cooperare care va depasi cu mult aceasta cifra", a conchis Dacic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.