Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia dă în clocot - Aleksandar Vucic, ripostă la protestele împotriva sa: 'Marşul de la Belgrad nu va începe până nu soseşte toată lumea'

Inquam Photos/Octav Ganea
Aleksandar Vucic

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a convocat o contramanifestaţie vineri, la Belgrad, la care speră că vor veni "de patru până la şase ori" mai mulţi participanţi decât la protestele împotriva sa, organizate periodic de patru luni, transmite DPA, conform agerpres.ro

Gruparea de opoziţie Alianţa pentru Serbia (SZS), lidera protestatarilor, cere demisia lui Vucic, libertatea presei şi un cadru pentru alegeri parlamentare corecte. 

Preşedintele a respins toate solicitările celor care îl contestă şi a început un tur de două luni prin întreaga ţară, pentru a contracara manifestaţiile care au loc la fiecare sfârşit de săptămână, din 8 decembrie. 

Vucic a declarat că aşteaptă sosirea în capitală a susţinătorilor săi din provincie. El a negat că formaţiunea sa politică, Partidul Progresist, a făcut presiuni pentru a aduna participanţi contramanifestaţie, cărora le-a pus la dispoziţie mijloace de transport. 

Miercuri, preşedintele a susţinut că opoziţia intenţionează să blocheze şosele pentru a împiedica deplasările către Belgrad şi a promis intervenţia în astfel de cazuri: "Vom merge (...) oriunde vreun discipol al fascistului Obradovic şi al magnaţilor Djilas şi Jeremic îndrăzneşte să oprească oamenii". "Marşul de la Belgrad nu va începe până nu soseşte toată lumea", a adăugat el. 

Vucic şi aliaţii săi acuză opoziţia că intenţionează să declanşeze violenţe în timpul protestelor, pentru a înlătura autorităţile alese. În cel mai mediatizat incident din timpul celor peste 20 de demonstraţii, Bosko Obradovic, Dragan Djilas şi Vuk Jeremic, împreună cu alte câteva persoane, au pătruns cu forţa în sediul radioteleviziunii de stat RTS, luna trecută, pentru a intra în direct. 

Sâmbătă, la Belgrad, este programat un nou protest împotriva preşedintelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.