Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial guvernamental de la Belgrad: 'Serbia nu poate recunoaşte rezultatele referendumului din Donbas'

sputnik
rusia serbia

Serbia, "având la bază dreptul internațional", nu poate recunoaşte rezultatele referendumurilor din autoproclamatele republici Doneţk (DNR) şi Lugansk (LNR) şi din regiunile Herson și Zaporojie, a declarat, duminică, după întoarcerea de la Adunarea Generală a ONU, ministrul sârb de externe Nikola Selaković, scrie Tass, potrivit Rador.

"Republica Serbia, în conformitate cu Carta ONU, precum și în conformitate cu principiile și normele general acceptate ale dreptului internațional, nu poate recunoaşte rezultatele referendumului din regiunile ucrainene", a spus ministrul, răspunzând la o întrebare în acest sens adresată de Agenția Tanjug.

"Pe de o parte, suntem fundamental angajați față de principiile și regulile dreptului internațional și de Carta ONU, pe de altă parte, această (recunoaștere a rezultatelor referendumurilor) ar fi complet contrară intereselor noastre de stat și naționale şi complet opusă politicii noastre naționale de menținere a integrității și suveranității teritoriale și angajamentului față de principiul inviolabilităţii granițelor", a adăugat el.

Anterior, unul dintre cei mai vechi și cu autoritate politicieni sârbi, fondatorul Partidului Radical Sârb, Vojislav Šešelj, într-un comentariu pentru TASS, a declarat că referendumurile din regiunile DNR, LNR, Zaporojie și Herson sunt pe deplin în concordanță cu Carta ONU. Potrivit Comisiei electorale din regiunea Herson, observatorii din Serbia participă, de asemenea, la monitorizarea mersului referendumului din această regiune.

Amintim că, în februarie 2008, provincia autonomă sârbă Kosovo și Metohija și-a declarat, în mod unilateral, independența, iar în 2010 Curtea Internațională de Justiție a ONU a recunoscut independența provinciei. În ultimii ani, Priştina încearcă în mod activ să se alăture organizațiilor internaționale, inclusiv UNESCO și Interpol. Peste 60 de țări, inclusiv Rusia, India și China, precum și cinci state UE se opun recunoașterii Kosovo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.