Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile franceze de informații nu au găsit dovezi care să indice o implicare directă a Rusiei în protestele din Franța

arcul de triumf paris proteste franta violente

Serviciile franceze de informații nu au găsit dovezi care să indice o implicare directă a Rusiei în răspândirea de știri false și teorii ale conspirației în încercarea de a amplifica protestele mișcării "Vestelor Galbene" din Franța, informează publicația Journal du Dimanche, citând o sursă, scrie Mediafax.

"Până la această dată, nu am găsit vreo implicare a lor (serviciilor de spionaj din Rusia) în această mișcare (a Vestelor Galbene)", a comunicat o sursă din cadrul serviciilor franceze de informații, precizând însă că ancheta nu a fost încă finalizată.

Sursa citată a mai afirmat că serviciile cred că Rusia va încerca să sprijine forțele de opoziție și naționaliștii în alegerile europarlamentare din primăvară.

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, a declarat săptămâna trecută că Secretariatul General pentru Apărare și Securitate Națională (SGDSN) de la Paris a inițiat o anchetă privind informațiile din presă potrivit cărora Rusia și-a intensificat activitățile cibernetice pe rețele de socializare în contextul protestelor din Franța.

Sute de conturi online pro-Kremlin, inclusiv instituţii media ruse, au răspândit dezinformări despre protestele violente din Franţa, prezentând imagini false cu manifestanţi răniţi în încercarea de a induce ideea unei intervenţii brutale a autorităţilor franceze, potrivit presei internaționale.

Citește și: Explozie într-un restaurant din Japonia - Zeci de victime, printre care și copii! Autoritățile au lansat o anchetă

Citând o analiză a companiei de securitate cibernetică New Knowledge, cotidianul The Times a relatat că au fost folosite imagini cu manifestanţi răniţi în cursul altor evenimente.

Potrivit Alliance for Securing Democracy, un grup din cadrul German Marshall Fund, aproape 600 de conturi Twitter cunoscute pentru postările pro-Kremlin au distribuit informaţii despre protestele din Franţa, a transmis agenţia Bloomberg.

Kremlinul a respins prompt informațiile vehiculate de presă și a catalogat acuzațiile ca fiind "defăimătoare".

"Nu am intervenit și nu vom interveni în afacerile interne ale vreunei țări, inclusiv Franța", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.