Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete germane oferă interceptări despre crimele cu premeditare din Bucea: 'Apoi îi împușcați!'

spionaj

Serviciul de informații externe al Germaniei, BND, a ascultat mesaje de la forțele soldații lui Putin care discutau despre uciderea brutală a civililor în orașul ororilor de lângă Kiev, Bucea, care a fost recucerit de Ucraina.

Transmisiunile au fost legate de anumite cadavre văzute în Bucea, un soldat vorbind despre cum el și colegii săi au împușcat mortal o persoană pe bicicletă, în timp ce un altul a spus: „Mai întâi chestionați soldații, apoi împușcați-i". Mesajele audio au fost transmise Parlamentului german de către BND pentru a dezminți și mai mult afirmațiile considerate nefondate ale Kremlinului potrivit cărora cadavrele au fost înscenate de Ucraina după ce Rusia s-a retras din oraș într-un „fals monstruos”, informează publicația germană Spiegel.

Înregistrările telefonice arată, de asemenea, că Grupul Wagner a fost prezent în oraș și a jucat „un rol-cheie” în masacru și că există probabil scene similare de măcel în alte părți ale țării, mai arată sursa citată. Grupul militar, care a fost legat de o serie de crime, violuri și crime de război în întreaga lume, este cunoscut ca armata privată a lui Putin, care își desfășoară activitatea murdară la distanță de Rusia.

Înregistrările BND de la Bucea indică faptul că atrocitățile nu au fost nici accidentale, nici săvârșite de soldați individuali scăpați de sub control, relatează sursa citată. Mesajele arată că trupele discutau în mod regulat despre potențialele crime de război.

Vezi și: Ucraina anunță că a interceptat generalii ruși: s-ar fi dat ordine pentru un nou masacru de tip Bucea

BND le-a spus liderilor germani că acest lucru arată cum crimele au fost normalizate și au făcut parte dintr-o strategie deliberată menită să semene teamă și teroare în rândul populației civile.

Alte înregistrări sunt analizate de șefii serviciilor de informații "cu mare îngrijorare", care nu au fost încă localizate într-un loc anume din Ucraina.

Dar ele indică scene de crimă similare cu cea de la Bucea în alte orașe din țară, în special în jurul orașului Mariupol, care rămâne sub bombardamente intense.

Noile dovezi au determinat doi foști miniștri ai Guvernului german să depună o plângere penală la procurorii federali, solicitând deschiderea unei anchete pentru crime de război împotriva oficialilor ruși, inclusiv a lui Putin.

Vezi și: Unul din autorii masacrului de la Bucea a fost identificat: i-a promis unui bărbat că îi taie capul

Fostul ministru al justiției Sabine Leutheusser-Schnarrenberger și fostul ministru de interne Gerhart Baum au declarat că doresc să folosească legile germane care permit urmărirea penală a crimelor grave comise în străinătate pentru a-i aduce în fața justiției pe cei pe care îi consideră responsabili de atrocitățile din Ucraina.

Aplicarea de către Germania a regulii "jurisdicției universale" a dus la prima condamnare a unui înalt oficial sirian pentru crime împotriva umanității la începutul acestui an.

Avocatul Nikolaos Gazeas, care a întocmit plângerea penală de 140 de pagini în numele lor, a declarat că aceasta vizează nu doar conducerea rusă a președintelui Putin și cei 32 de membri ai consiliului său de securitate, ci și „o serie întreagă de membri ai armatei ruse”.

În timp ce procurorii de la Curtea Penală Internațională au lansat, de asemenea, o anchetă privind posibile crime de război în Ucraina, Gazeas a declarat că anchetele paralele în mai multe jurisdicții au sens și ar putea să se consolideze reciproc. „Legea este o armă în această situație”, a spus Baum, 'și vrem să o folosim'.

Între timp, tot în Ucraina, Rusia a finalizat retragerea a 24.000 de soldați de la Kiev și Cernăuți, în vederea pregătirii unei ofensive majore așteptate în Donbas, unde civililor li s-a spus că este „ultima lor șansă" de a fugi înainte de asalt.

Vezi și: Cancelarul german acuză direct Rusia: Soldaţii ruşi au comis un masacru contra civililor ucraineni înainte de a se retrage

Donețk, Luhansk și Harkov, în estul țării, se confruntă acum cu cele mai grave lupte după retragerea rusă din centru, în timp ce Mariupol rămâne sub asediu, 170.000 de persoane fiind încă blocate în orașul asediat, unde bilanțul morților civili a crescut la 5.000, inclusiv 210 copii, a declarat primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.