Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Setul de încălcări a dus la amenda de 64.500 de coroane daneze!

politista rutiera scrie amenda

În ultimii ani, Danemarca și-a consolidat din ce în ce mai mult controlul transportului rutier , cu un accent deosebit pe cel realizat de companii străine. Sub obiectiv sunt însă încălcările mai „tradiționale”, cum ar fi cele privind timpul de conducere și de odihnă al șoferilor. Și chiar și în acest caz, sancțiunile sunt foarte grave, așa cum arată cazul unui cuplu de șoferi arestați la mijlocul lunii aprilie.

Un comunicat al poliției daneze din 28 aprilie 2020 explică faptul că, cu câteva zile mai devreme, o patrulă a oprit camionul românesc din Tappernøje, deoarece nu plătise taxa de plată aplicată vehiculelor industriale. Lavolan se afla o femeie de 22 de ani care conducea și o colegă de 32 de ani. Verificarea obișnuită a tahografului a arătat că ambii șoferi nu au respectat timpii de conducere și de odihnă, odihna zilnică fiind mult mai mică decât cea prevăzută de dreptul comunitar.
Setul de încălcări a dus la amenda de 64.500 de coroane daneze (aproximativ 8700 de euro) pentru unul dintre cei doi șoferi, cu interdicția de a conduce vehicule industriale în Danemarca pentru următoarele șase luni, iar cealaltă a primit un raport de 19 mii de coroane. (aproximativ 2550 euro), cu interdicția de a conduce camioane pe drumurile daneze timp de trei ani.
Dar cea mai gravă sancțiune pecuniară a fost compania de camioane, care a trebuit să plătească 171.500 de coroane (aproximativ 23 de mii de euro), tot pentru neplata taxei pentru două zile. Pentru a continua călătoria pentru vehicul, în ziua următoare următoare verificării a fost plătită suma de 255 mii coroane (peste 34 mii euro) . Comunicatul poliției precizează că cei doi șoferi au primit anterior amenzi în altă țară UE pentru șapte mii de euro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.