Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sf. Andrei Șaguna a fost sărbătorit în Repepublica Moldova. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud

PS Veniamin

Comunitatea parohială din Cucoara, raionul Cahul, și-a sărbătorit unul dintre ocrotitori, luni, 13 decembrie, potrivit calendarului nerevizuit, pe Sfântul Ierarh Andrei Șaguna. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, conform basilica.ro

Ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre Sfântul Mitropolit Andrei Șaguna și și-a exprimat aprecierea asupra eforturilor depuse de comunitate în construirea bisericii din Cucoara.

„Mă bucur foarte mult că și aici la dumneavoastră în satul Cucoara, prin voia lui Dumnezeu, și mai ales prin dragostea dumneavoastră s-a putut construi această frumoasă biserică. De câte ori trec pe aici mă gândesc la jertfa dumneavoastră, dar în același timp, mă gândesc că era necesară o biserică. Pentru că trebuia să alergați kilometri în fiecare duminică și sărbătoare pentru a putea participa la Sfânta Liturghie”.

„Este un moment de bucurie duhovnicească pentru parohia noastră, pentru că pe lângă hramul principal al „Adormirii Maicii Domnului” noi am mai câștigat un rugător și un mijlocitor la tronul Preasfintei Treimi, în persoana Sfântului Ierarh Andrei Șaguna”, a afirmat părintele paroh Andrei Apetrei. „Pentru toate acestea dăm slavă în primul rând lui Dumnezeu și în al doilea rând îi mulțumim Preasfințitului Părinte Veniamin pentru toată dragostea și căldura cu care ne povățuiește”, a adăugat el.

După Sfânta Liturghie, în sala de festivități a primăriei Cucoara a avut loc simpozionul intitulat „Rolul Bisericii în păstrarea și promovarea unității de neam și credință”, organizat în format hibrid, cu participare online și prezență fizică. Au luat cuvântul, alături de Preasfințitul Părinte Veniamin, mai mulți profesori universitari, oameni de cultură, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.