Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sf. Neagoe Basarab comemorat la Mănăstirea Dealu: A promovat rezistența prin cultură și credință

neagoe basarab

Sfântul Domnitor Neagoe Basarab a fost comemorat vineri la Mănăstirea Dealu din Arhiepiscopia Târgoviştei în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia împlinirii a jumătate de mileniu de la trecerea în veşnicie.

La eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a acordat Diploma omagială „Sfântul Voievod Neagoe Basarab” atât profesorilor de Religie care s-au remarcat în colaborarea dintre Parohie și Școală, cât şi comitetelor parohiale de tineret care s-au evidenţiat în sprijinirea misiunii pastorale a Bisericii.

Ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre Sfântul Neagoe Basarab, ctitorul Catedralei Mitropolitane din Târgoviște, şi l-a asemănat cu alţi sfinţi domnitori români, informează Basilica.ro.

„El fost un adevărat prinț isihast, un autentic promotor al Renașterii, de factură creștină, și un model de domnie pământeană, revendicat de simboluri luminoase ale istoriei noastre naționale, precum Voievodul Matei Basarab ori Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu”.

„Strălucit ucenic al Sfântului Ierarh Nifon, Sfântul Voievod Neagoe Basarab a promovat rezistența prin cultură și prin credință, sprijinind Biserica Ortodoxă ca principal fundament național în istorie”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Au participat la eveniment consilieri eparhiali, protopopi, preoţi de parohie, elevi din comitetele de tineret parohiale și monahii de la Mânăstirea Dealu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.