Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfârșit TRAGIC - Trei persoane au murit în incendii produse în prima zi de Crăciun

Twitter
politie crima

În prima zi de Crăciun, trei persoane au murit în incendii, arată un bilanț dat publicității de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Pompierii au intervenit în peste 2.700 de situații de urgență, dintre care 130 de incendii, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al IGSU, în ajunul și în prima zi a Crăciunului s-au înregistrat 2.708 situații de urgență.

„Pompierii au intervenit pentru stingerea a 130 incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 2.320 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 69 de situații pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum și în alte 176 misiuni de protejare a comunităților”, au transmis reprezentanții IGSU.

Potrivit acestora, 2.241 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 10 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite.

În perioada menționată, trei persoane au murit în incendii, iar alte 12 în accidente rutiere.

Citește și: Dan Petrescu, despre bătaia cu John Terry: El a câștigat. Eu mă credeam șmecher

Conform IGSU, numărul intervențiilor a crescut față de perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate cu 442 mai multe evenimente în acest an.

În minivacanța de Crăciun, peste 5.300 de pompieri se află, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

Reprezentanții IGSU le reamintesc cetățenilor ca în această perioadă să manifeste prudență la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe.

De asemenea, părinții sunt sfătuiți să își supravegheze permanent copiii, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase și să se rănească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.