Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfatul lui Vântu a devenit literă de lege. ANUNȚUL ministrului Justiției

puscarie

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu le transmitea politicienilor un sfat: ”Domnilor, investiți în pușcării, investiți în viitorul vostru!”. Ei bine, se pare că acest sfat al lui Vântu a ajuns și la urechile ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, care s-a pus pe treabă. Ministrul a anunțat că este în plan construcția unui nou penitenciar în România.

”Avem un deficit de peste 10.000 de locuri, conform standardelor din acest domeniu. O să continuăm să facem mici investiții la anumite penitenciare. Din păcate, locația în care se află un penitenciar, de cele mai multe ori, nu permite extinderea, nu permite creșterea capacității de cazare și atunci nu avem altă soluție decât să construim un penitenciar de la zero, care se poate face, în momentul de față pe un teren aflat în proprietatea ANP-ului sau a Ministerului Justiției. E un efort financiar foarte mare! Din discuțiile cu partenerii britanici și americani sau spanioli, care au venit să ne ofere expertiză, costă 60-80 de milioane de euro un penitenciar. Nu o să putem susține doar din efort național toate acest investiții, de aceea am făcut apel la Comisia Europeană”, a declarat Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiției a explicat că este posibil să fie construit și un penitenciar cu regim privat.

”Avem, în momentul de față, două propuneri de la partenerii americani și britanici pentru un parteneriat public-privat pentru construirea unui penitenciar. Suntem în curs de examinare a acestor soluții. Dacă aceste soluții sunt viabile din punct de vedere economic, atunci vom analiza. Altfel, din resurse bugetare naționale nu putem susține un astfel de proiect”, a declarat Robert Cazanciuc.

Sfatul lui Sorin Ovidiu Vântu nu a fost ignorat nici de președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.