Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simon Armitage este noul Poet Laureat al Marii Britanii: Titlul i-a fost conferit cu aprobarea Reginei Elisabeta a II-a

evz.ro
regina elisabeta

Simon Armitage a fost numit Poet Laureat al Marii Britanii, relatează sâmbătă Press Association, potrivit agerpres.ro.

Armitage, care a preluat titlul de Poet Laureat deţinut anterior de Carol Ann Duffy, a declarat că doreşte să ajute poezia ''să îşi exploreze potenţialul'' în epoca multimedia.

Titlul de Poet Laureat al Marii Britanii a fost acordat lui Simon Armitage pentru o perioadă fixă de zece ani, cu aprobarea Reginei Elisabeta a II-a.

Poetul este liber să decidă dacă va crea poezii pentru ocazii naţionale sau evenimente regale.

Citește și: Moise Guran prevestește viitorul pentru PSD:’Nu cred că PSD mai poate strânge mai mult de 1,5-1,7 milioane de voturi’

Armitage a declarat că speră ''să continue cu energie şi entuziasm activitatea predecesorilor săi" pentru a promova poezia, în special în educaţie, şi tinerele talente.

Născut în Marsden, în comitatul West Yorkshire, Simon Armitage a publicat 28 de colecţii de poezie, iar operele sale sunt studiate de copii la şcoală.

Armitage, care a devenit astfel cel de-al 21-lea Poet Laureat al Marii Britanii, este profesor de poezie la Universitatea din Leeds.

''Vreau să celebrez şi să vorbesc în numele varietăţii de voci care contribuie la corul bogat al poeziei britanice dintr-o gamă largă de experienţe personale, literare şi culturale şi să ajut poezia să îşi exploreze potenţialul într-o epocă multi-faţetată, multi-vocală şi multimedia'', a declarat autorul.

Citește și: Ironie la adresa lui Klaus Iohannis! ‘Atâta cheltuială și tot să nu te bage nimeni în seamă’

"Poezia acestor insule reprezintă una dintre cele mai importante realizări ale noastre şi, alături de faptul că sunt mândru de tradiţia sa, vreau ca poezia să se simtă încrezătoare şi acasă în lumea contemporană şi să demonstreze că, într-o epocă agitată şi uneori frenetică, o combinaţie între gândul plin de consideraţie şi limbajul măiestrit este mai relevantă şi mai vitală ca oricând'', a adăugat Simon Armitage.

Citește și: Ironie la adresa lui Klaus Iohannis! ‘Atâta cheltuială și tot să nu te bage nimeni în seamă’

Armitage a fost recompensat în 2018 cu Medalia de Aur a Reginei pentru Poezie.

''Fiind unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi poeţi, Simon aduce o bogată expertiză şi experienţă în cadrul acestui rol important. El este bine plasat pentru a atrage chiar şi mai mulţi oameni în lumea literară şi pentru a spori tradiţia creării poeziilor excepţionale de care naţiunea noastră este mândră'', a declarat premierul britanic Theresa May.

Primul titlu oficial de Poet Laureat al Marii Britanii a fost acordat lui John Dryden de către Regele Charles al II-lea al Angliei, în 1668.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.