Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep este acuzată oficial de o nouă încălcare a regulilor anti-doping/ Update

FRT
Simona Halep

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, de două ori campioană de Grand Slam, a fost acuzată de o a doua încălcare a regulilor anti-dopaj din cauza „neregulilor în pașaportul ei biologic de atlet”, conform BBC.

UPDATE 20 mai, ora 00.15 - Reacție-fulger a Simonei Halep după noile acuzații legate de dopaj: 'Mă simt neajutorată în faţa acestei hărţuiri'

Programul de pașapoarte biologice pentru sportivi colectează și compară date biologice pentru a identifica discrepanțe în timp care sugerează un posibil dopaj. Nicole Sapstead, directorul senior pentru antidoping al ITIA, a declarat: „Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja de mare interes”.

Halep este una dintre cele mai importante jucătoare de tenis care a picat un test antidrog și cea mai proeminentă de când Maria Sharapova a fost suspendată în 2016.

Prima acuzație

Simona Halep, fostă număr 1 mondial în tenisul feminin, a fost suspendată în octombrie anul trecut după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanţă interzisă. Sportiva a explica că a fost victima unei "contaminări a unuia dintre suplimentele sale alimentare", relatează AFP.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) şi riscă până la patru ani de suspendare.

Halep a fost testată pozitiv la US Open 2022, acolo unde românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

"Nu am consumat niciodată, în mod conştient, cel mai mic produs interzis", a răspuns Halep la întrebarea dacă a luat roxadustat, o moleculă care stimulează producţia de globule roşii şi este utilizată în general în tratamentul anemiei legate de bolile de rinichi.

Pe perioada suspendării provizorii, românca nu poate participa la niciun turneu. Cu toate acestea, ea a spus că vrea în dificilă continuare să joace şi că se simte "la fel de puternică ca înainte, dacă nu mai puternică".

Această dramă ''m-a făcut să fiu şi mai decisă să revin şi să muncesc din greu pentru a ajunge din nou la nivelul la care eram şi poate şi mai sus. Până acum este cea mai grea bătălie a vieţii şi a carierei mele. Vreau neapărat să joc din nou, pentru că iubesc acest sport şi vreau să joc din nou pentru titluri mari'', a concluzionat Halep.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.