DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sindicaliștii din penitenciare au luat foc după ordinul semnat de Ana Birchall: Conține prevederi ilegale și discriminatorii

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat joi că angajații din penitenciare își primesc drepturile salariale, după ce a intrat în vigoare Ordinul pentru plata orelor suplimentare pentru toți lucrătorii din sistem. Sindicaliștii din penitenciare spun că „plata orelor suplimentare este încă suspendată, iar ordinul ministrului este aprobat cu întârziere si conține prevederi ilegale și discriminatorii”.

ALERTĂ meteo - ANM a emis COD GALBEN de furtuni puternice în mare parte din țară/Harta zonelor vizate

„Referitor la comunicatul Ministerului Justiției, Ana Birchall: Lucrătorii din penitenciare își primesc drepturile salariale, transmis astăzi 20 iunie 2019 către mass-media, facem următoarele precizări:

Fundamentul acordării dreptului la plata orelor suplimentare este Legea cadru a salarizării personalului bugetar. Ordinul 2588/2019 la care se face referire in comunicat, nu crează baza legală așa cum în mod eronat se afirmă, acesta fiind în realitate aprobat cu o întârziere de peste 6 luni;

Actul normativ amintit include o prevedere care a fost declarata ilegală (Hotărâre Tribunal Bucuresti 1341/2019) de către instanța de judecată de fond, fiind preluată în aceeași formă din proiectul anterior, în pofida observațiilor transmise de către FSANP în procedura de transparență decizională.

Ordinul ministrul Justiției introduce o procedura discriminatorie față de angajații din penitenciare la acordarea majorării pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, personalul din aparatul Ministerului Justiției putând să ceară direct majorarea, spre deosebire de angajații din penitenciare care trebuie să fie propuși.

Plata orelor suplimentare este încă suspendată din lipsa bugetului pentru anul în curs, iar plata celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate nici măcar nu a fost luată în discuție, nefiind considerată probabil o problemă urgentă.

Regretabil, dar ordinul semnat de ministrul Ana Birchall este departe de a fi expresia unei promisiuni respectate, acesta fiind aprobat cu întârziere, cu ignorarea unor vicii de legalitate și cu introducerea unor prevederi discriminatorii pentru personalul care lucrează în penitenciare raportat la personalul din aparatul de lucru al Ministerului Justiției, în realitate plata fiind suspendată din lipsa resurselor financiare.”, se arată într-un comunicat emis de FSANP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.