Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul mondial al fotbaliştilor profesionişti deplânge 'lipsa de viziune globală' a instituţiilor fotbalului privind reforma calendarului

fifa

Sindicatul mondial al fotbaliştilor profesionişti (FIFPro) deplânge "lipsa de viziune globală" a instituţiilor fotbalului privind reforma calendarului, în special în privinţa unei Cupe Mondiale bienale, a declarat secretarul general Jonas Baer-Hofmann, criticând dezbaterile "orientate spre interese comerciale", informează AFP, citat de agerpres.

În cadrul unei videoconferinţe dinaintea prezentării, marţi, a unui raport referitor la cadenţele infernale ale jucătorilor profesionişti, responsabilul FIFPro a pledat pentru "o reformă rezonabilă şi eficace" cu scopul de a atenua sarcinile care apasă pe umerii jucătorilor, reprezentând o sursă crescută de accidentare.

"Există o lipsă de viziune globală şi de leadership din partea majorităţii instituţiilor", a afirmat Jonas Baer-Hoffmann, în timp ce Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a angajat un proces de consultări în privinţa unei dublări a frecvenţei competiţiei fanion a fotbalului începând din 2028, propunere respinsă deja de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

"Propunerile, indiferent dacă sunt bune, rele sau oribile pentru fotbal, lasă loc la puţine dezbateri sau consultări, pentru că totul este aliniat pe interesele comerciale ale diferitelor competiţii", a adăugat acesta.

"Acest lucru subminează efectiv şansele noastre de a ajunge la o reformă rezonabilă şi eficace. Noi ne dorim cu adevărat să facem o distincţie între dezbaterea asupra calendarului şi cel al competiţiilor, care sunt foarte diferite".

Dezbaterea în jurul calendarului internaţional şi a unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani a fost relansată în ultimele săptămâni de fostul antrenor Arsene Wenger, director de dezvoltare în cadrul FIFA. Forul internaţional preconizează o competiţie a echipelor naţionale în fiecare an, alternând Cupa Mondială şi competiţii continentale, concentrând de asemenea calificările doar în luna octombrie sau în octombrie şi martie.

Un raport complet urmează să fie publicat de FIFA în luna noiembrie, înaintea unei reuniuni globale prevăzute pentru finalul de an.

Secretarul general al FIFPro a avertizat, de asemenea, că o Cupă Mondială bienală ar duce la calificarea aceloraşi mari naţiuni ale fotbalului de fiecare dată, fără alte competiţii paralele pentru a permite "naţiunilor mai mici" să se dezvolte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.