Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurătatea, dușmanul vârstnicilor. Propunere pentru facilitarea conectării la internet a seniorilor României

blog Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

În afară de grija zilei de mâine, unul dintre cei mai mari adversari ai seniorilor este singurătatea. Vârstnicii României trebuie să simtă că sunt aproape de cei dragi, iar o soluție ar fi un program național pentru a-i ajuta să se conecteze la internet, spune profesorul Dan Voiculescu pe blog.

„Conexiunea la internet și deprinderea abilităților necesare utilizării acestuia, pot deveni adevărate ferestre spre lume, oferind seniorilor șansa de a fi conectați, chiar și de la distanță, cu cei apropiați. De exemplu, un apel video pe whatsapp în care își pot vedea copiii și nepoții, în timp real și fără costuri suplimentare, pot face diferența între bucurie și disperare”, spune Dan Voiculescu.

Acesta a identificat trei necesități concrete în acest sens: „garantarea conexiunii la internet, înlesnirea achiziționării unui dispozitiv electronic și asigurarea unei minime informări asupra modalităților de utilizare”.

O posibilitate pentru rezolvarea acestei probleme ar fi acordarea unui „tichet de internet”, afirmă Dan Voiculescu, care ar facilita conectarea seniorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.