Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Perspectiva soluţiei politice în pericol (opoziţie)

siria alepo

Şeful principalului grup de opoziţie sirian a estimat sâmbătă, după noi raiduri asupra regiunii Alep, că şansele pentru o soluţie politică în Siria sunt în pericol dacă comunitatea internaţională nu face presiuni asupra regimului de la Damasc.

"Regimul nu este cu adevărat interesat de o soluţie politică şi ei nu sunt cu adevărat interesaţi de încetarea ostilităţilor", a declarat pentru AFP la Istanbul Anas al-Abdeh, şeful Coaliţiei naţionale siriene. 

"Dacă comunitatea internaţională nu face ceva, perspectiva unei soluţii politice este în pericol", a adăugat şeful opoziţiei după o întâlnire la Istanbul a principalei platforme a opoziţiei siriene. 

Sâmbătă, viceministrul rus de externe Ghenadi Gatilov a declarat că Rusia nu va cere regimului de la Damasc să oprească bombardamentele asupra regiunii Alep. 

"Este evident că Rusia susţine în continuare regimul şi sprijină politica de agresiune a regimului împotriva poporului sirian", a adăugat Abdeh. 

Zeci de locuitori din partea controlată de rebeli la Alep au fugit sâmbătă din cartierele lor pentru a scăpa de noile raiduri aeriene ale regimului, care au fost reluate pentru a noua zi consecutiv. 

"Rusia nu face ceea ce trebuie să facă, şi anume să exercite o presiune suficientă asupra regimului de la Damasc pentru a da dovadă de reţinere şi a înceta să vizeze civili", a adăugat responsabilul opoziţiei. 

Pentru Abdeh, Statele Unite, angajate în discuţii intense cu Rusia pentru a găsi o soluţie în Siria, sunt cele care au sarcina de a salva procesul de pace de la Geneva după ultimele lupte. 

"Americanii ştiu foarte bine că trebuie să facă ceva special pentru a renaşte procesul politic în Siria şi repune pe drumul cel bun negocierile politice", a adăugat opozantul. 

O nouă rundă de negocieri ar trebui să înceapă pe 10 mai la Geneva.AGERPRES

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.