Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Un comandant al SI, ucis într-un atac aerian american

raqqa siria

Un comandant militar al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) a fost ucis de o dronă americană în apropiere de Raqqa (nord), principalul său bastion din Siria, a indicat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP. 

Tunisianul Abou al-Hija se deplasa către provincia Alep (nord) atunci când un raid 'efectuat foarte probabil de coaliţia condusă de SUA' a vizat vehiculul său miercuri seara în apropiere de Raqqa, potrivit OSDO, o organizaţie neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de surse pe întreg teritoriul Siriei. 

Washingtonul se află în fruntea unei coaliţii împotriva Stat Islamic din 2014 care desfăşoară lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste în Siria şi Irak. 

Al-Hija - potrivit OSDO - a fost trimis din Irak în provincia Alep (Siria), la ordinul liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, pentru a superviza luptele în curs de desfăşurare împotriva Forţelor democratice siriene, o grupare în principal kurdă şi aliată SUA. 

'Această bătălie, în patru sau cinci zile, ar putea duce la alungarea Statului Islamic spre sectoare mai spre est în provincia Raqqa', a explicat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. 

Moartea lui Abou al-Hija intervine după o serie de eşecuri pentru gruparea Statul Islamic în Siria, în special, pierderea controlului asupra Palmirei (centru), 'perla' deşertului sirian cucerită de armată cu sprijinul Rusiei şi al miliţiilor proregim. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.