Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul Informatic Schengen: peste 600 de persoane depistate în ultima săptămână

enational.ro
schengen

Poliţiştii români şi autorităţile de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 624 de persoane şi 87 de autovehicule semnalate prin Sistemul Informatic Schengen, pe teritoriul României fiind localizate 362 de persoane căutate, informează news.ro.

Conform Poliţiei Române, în perioada 11 – 18 mai au fost localizate pe României 362 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen,  în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citește și: Peste 200 de persoane, plasate în arest la domiciliu sau sub control judiciar în ultima săptămână

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 136 de  persoane care erau căutate pentru proceduri judiciare şi 15 persoane date dispărute de autorităţile din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 23 de documente şi au fost depistate 71 de autovehicule căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 262 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin Biroul SIRENE. Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, alte 12 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar şase persoane erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Citește și: Ce BOLI poți citi în palmă. La ce trebuie sa fii atent

Totodată, autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor patru documente, un certificat de înmatriculare şi 16 autovehicule, bunuri căutate de autorităţile române pentru a fo confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională -Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.