Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul transfuzional din România, reorganizat şi modernizat şi cu ajutorul experţilor Comisiei Europene

MSF
Sorina Pintea

Sistemul transfuzional din România va fi reorganizat şi modernizat şi cu ajutorul experţilor Comisiei Europene, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, considerând că pentru reuşita acestui demers este necesară a analiză amănunţită a sistemului, care să identifice punctele critice, potrivit news.ro.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi, că Sorina Pintea, a participat la deschiderea seminarului “Reorganizarea Sistemului de Transfuzie din România”, organizat de către minister în parteneriat cu Comisia Europeană.

Timp de două zile, la Bucureşti, experţi români şi străini în domeniul transfuzional vor discuta despre optimizarea sistemului cu scopul de a elabora planul de acţiune necesar pentru reorganizarea şi modernizarea sistemului transfuzional din România.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Sorina Pintea a anunţat că la dispoziţia grupului de experţi vor fi puse rezultatele auditului internaţional din urmă cu doi ani, dar şi rezultatele propriilor evaluări în urma inspecţiilor realizate în centrele de transfuzii din ţară.

“Vom pune la dispoziţia grupului de experţi rezultatele auditului realizat de experţi internaţionali în anul 2017, dar şi rezultatele evaluărilor proprii rezultate în urma inspecţiilor realizate în centrele de transfuzii în ţară. Am considerat că este o condiţie esenţială pentru reuşita acestui demers să realizăm o analiză amănunţită a sistemului transfuzional de astăzi, care să identifice punctele

critice pe diverse paliere, cum ar fi resursele, locaţiile sau nivelul de dotare cu echipamente existent astăzi în centrele de transfuzii”, a declarat Sorina Pintea în deschiderea evenimentului. Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanta de urgenţă

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

care aduce modificări de organizare şi funcţionare a Legii 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguina, donarea de sange şi componente sanguină de origine umană, precum şi asigurarea calităţii şi securităţii sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice şi care reprezintă baza legală necesară pentru reorganizarea sistemului transfuzional din România.

“Bineînţeles că, pentru reorganizarea şi modernizarea sistemului, este nevoie de fonduri şi planul final care va fi agreat trebuie finanţat. Avem sprijinul Ministerului Fondurilor Europene, care ne va ajuta sa accesăm fonduri nerambursabile pentru implementarea acestui plan”, a mai spus Sorina Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.