Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Site-ul rus de ştiri VTimes se închide după ce a fost desemnat 'agent al străinătăţii'

imore.com
apple news telefon

Website-ul rus de ştiri VTimes a anunţat joi că se închide după ce a fost desemnat "agent al străinătăţii" de către autorităţi luna trecută, în cadrul extinderii măsurilor de represiune împotriva mass-media critice faţă de Kremlin, relatează Reuters.

VTimes a declarat că această desemnare i-a speriat partenerii, i-a ruinat afacerea şi a făcut mai dificilă difuzarea ştirilor, potrivit agerpres.ro.

Rusia foloseşte denumirea de "agent al străinătăţii" pentru a eticheta organizaţii finanţate din străinătate despre care spune că sunt angajate în activitatea politică. Termenul are o conotaţie negativă din epoca sovietică şi îi supune pe cei desemnaţi la o verificare birocratică suplimentară.

Această desemnare obligă site-urile vizate să publice o notă de 24 de cuvinte anunţând că sunt distribuite de o companie media ce "îndeplineşte funcţia de agent al străinătăţii".

VTimes a fost înfiinţat anul trecut de un grup de jurnalişti care şi-au dat demisia de la Vedomosti, un cotidian economic de top, după ce l-au acuzat pe noul redactor-şef că a introdus cenzură pro-Kremlin.

"Eticheta de 'agent al străinătăţii' a distrus modelul de afacere al VTimes - şi noi am creat acest site de ştiri ca o afacere", a declarat VTimes într-un comunicat. "Agenţii de publicitate şi partenerii nu înţeleg cum să lucreze cu un 'agent al străinătăţii' şi nu îi putem judeca pentru aceasta", conchide VTimes în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.