Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația din Franța degenerează: Gardienii din închisori și polițiștii se bat pe străzi, se folosesc gaze lacrimogene și bastoane / VIDEO

Penitenciarul de la Fleury Merogis, situat în suburbiile sudice ale Parisului, a fost vineri scena unor violenţe în care au fost implicaţi gardienii care protestează contra condiţiilor existente în închisorile din Franţa şi forţe de poliţie, transmite Reuters.

Ciocnirile din faţa închisorii Fleury Merogis - una dintre cele mai mari din Europa, cu 3.800 de deţinuţi - au coincis cu informaţiile provenite de la o închisoare din insula Corsica, conform cărora doi gardieni au fost atacaţi şi răniţi de către deţinuţi. Acesta este cel mai recent caz dintr-o serie de atacuri comise de la începutul săptămânii trecute asupra gardienilor din penitenciarele franceze, scrie agerpres.ro.

Citește și: Inevitabilul s-a produs! Președintele Klaus Iohannis a fost scos dintr-un live, fiindcă vorbea prea lent – Ce a intrat pe post, în locul șefului statului

Gardienii cer suplimentarea personalului şi a resurselor alocate pentru securitatea în penitenciare şi le reproşează autorităţilor guvernamentale de la Paris că au luat măsuri insuficiente pentru a combate probleme precum violenţa şi suprapopularea din închisorile franceze.

De asemenea, gardienii vor izolarea de ceilalţi deţinuţi a celor 504 militanţi islamişti aflaţi în închisorile franceze, în condiţiile extinderii fenomenului de radicalizare a deţinuţilor musulmani.

Citește și: A DEMISIONAT! Cine este PRIMUL MINISTRU care părăsește Guvernul – responsabil cu MILIARDE de EURO

Protestele gardienilor de la Fleury Merogis şi din multe alte închisori din Franţa au început în urmă cu o săptămână, după ce un militant islamist încarcerat pentru uciderea a 21 de persoane în Tunisia în anul 2000 a atacat cu o foarfecă gardienii de la o închisoare din nordul Franţei.

Pe fondul agravării situaţiei, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că în februarie guvernul va prezenta un plan pentru a soluţiona problemele din penitenciare.

Citește și: China pregătește teritoriul în România: Un gigant mondial vine să facă prăpăd concurența – În ce domeniu va investi

În ultimii 35 de ani, numărul deţinuţilor din închisorile din Franţa s-a dublat, ajungând la circa 70.000.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.