Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație inedită în Ploiești: Poliția Locală va folosi 'spioni' pentru a prinde infractori

www.stiripesurse.ro
Politia Locala

Poliția Locală Ploiești va fi ajutată de 50 de voluntari să-i descopere pe cei care încalcă legea, în cadrul unui program inițiat de Primăria Ploiești. La înscriere, voluntarii trebuie să îndeplinească anumite condiții și vor fi selectați pe baza unui interviu, transmite MEDIAFAX.

Potrivit Primăriei Ploiești, programul de voluntariat inițiat cu sprijinul Poliției Locale Ploiești, va începe de luni și „se adresează ploieștenilor cu spirit civic, care vor să se alăture reprezentanților Poliției Locale Ploiești, în activitățile pe care aceștia le derulează în vederea menținerii și respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”.

Pot deveni voluntari persoanele majore, fără cazier judiciar sau antecedente penale, au cetățenia română și domiciliul pe raza orașului Ploiești și sunt cunoscute „ca având o conduită civică în comunitate”.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

„Selecția și recrutarea voluntarilor în cadrul programului derulat de municipalitate se va face în urma unui interviu care va avea la bază un dosar ce va include următoarele documente: copie act de identitate, cazier judiciar, adeverință eliberată de către medicul de familie că nu se află în evidență cu boli contagioase și neuropsihice”, arată Primăria Ploiești.

Cererile de înscriere se depun la sediul Poliției Locale Ploiești.

„În cadrul Programului de voluntariat, persoanele selectate vor acționa în zona de domiciliu, prin sesizarea și transmiterea faptelor de natură contravențională din domeniile de activitate ale Poliției Locale Ploiești, prin Dispeceratul instituției, la numărul de telefon 0244/954, precum și prin intermediul altor instrumente de comunicare puse la dispoziția voluntarilor în acest sens”, mai precizează sursa citată.

Totodată, voluntarii îi vor însoți pe polițiștii locali la fața locului, putând avea și calitatea de martor. De asemenea, voluntarii vor avea obligația de a păstra confidențialitatea datelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.