Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie jenantă în Guvern: Recuperatorii, pe urmele unui secretar de stat/ UPDATE: Replica

buzunare goale bani

Ministerul Afacerilor Externe se află într-o situaţie jenantă, după ce s-a aflat că unul dintre secretarii de stat cu responsabilităţi cruciale în relaţiile cu UE este vânat de recuperatori. Gabriel Winzer, secretar de stat în MAE, a ajuns la mâna recuperatorilor de credite, firma OTP Faktoring ZRT obținând în instanță o decizie de executare silită, fără drept de apel, informează Newsweek.

Pe 5 iulie 2018, secretarul de stat Gabriel Winzer a fost dat în judecată de OTP Faktoring ZRT. Firma, în calitate de creditor, a solicitat Judecătoriei Sector 3 să aprobe executarea silită a lui Winzer pentru că acesta nu a returnat banii împrumutați. Câteva zile mai târziu, pe 17 iulie, instanța a admis cererea firmei și a „încuviințat executarea silită, fără cale de atac”.

Conform declarației de avere din august 2017, Winzer a contractat un credit de 31.987 lei de la OTP Bank în 2015 care trebuia returnat în 2018.

Intrat în Ministerul de Externe pe un post de consilier al ministrului Victor Negrescu, Winzer a fost propulsat, după numai câteva zile, în funcția de secretar de stat pentru relații interinstituționale și juridice. Astfel, Winzer a ajuns să gestioneze negocierile din partea României pentru Brexit, deși nu are experiență diplomatică. Între timp, sora lui Winzer, Andra Winzer, a fost angajată la secția consulară a Ambasadei României de la Londra, mai scrie sursa citată.

UPDATE: În urma publicării articolului de mai sus, Gabriel Winzer a transmis redacţiei STIRIPESURSE.RO următoarele precizări:

1. Cauza numărul 15435/301/2018 a fost înregistrată pe rolul instanței de judecată la cererea creditorului din contractul de împrumut, OTP FAKTORING ZRT, iar NU a „recuperatorilor de credite“.

2. Subsemnatul am avut calitatea de debitor în cadrul unui contract cu această instituție bancară, scadent în anul 2018.

3. La momentul introducerii acțiunii în fața instanței de judecată, subsemnatul aveam reprezentarea fermă (fundamentată pe înscrisuri contabile) că am achitat integral creditul bancar.

4. Fără a mă notifica în prealabil în legătură cu existența unui rest de plată, creditorul a inițiat procedura contencioasă, procedură care se soluționează de către instanța competentă fără citarea părților.

5. Subsemnatul nu am avut astfel cunoștință nici de existența unui rest de plată și nici de existența acestei cauze pe rolul instanței de judecată.

6. Prin Încheierea din data de 17.07.2018, instanța a încuviințat obligarea subsemnatului la plata sumei de 557,11 lei (respectiv restul de plată de care nu am avut cunoștință), la care s-au adăugat 200 lei cu titlu de cheltuieli de executare.

7. Suma totală pentru care s-a încuviințat astfel procedura de executare a fost de 757,11 lei, iar nu pentru întregul credit („pentru că acesta nu a returnat banii împrumutați“ – cum se menționează în cuprinsul articolului).

8. Încuviințarea executării silite nu înseamnă și demararea sau realizarea actelor de executare silită.

9. În cazul de față, nu a fost demarat/realizat vreun act de executare silită, în condițiile în care imediat ce am aflat despre existența acestei situații, am achitat integral suma de 757,11 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.