Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SJU Alba Iulia, unde o femeie a murit din cauza lipsei de imunoglobuline, așteaptă din octombrie onorarea comenzii

www.agerpres.ro
pat de spital

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a comandat din 20 octombrie aprovizionarea cu imunoglobuline, însă această solicitare nu a fost încă onorată, a declarat, sâmbătă, managerul unității, Nicoleta Coșarcă, după ce, în cursul zilei, o femeie a decedat aici din cauza lipsei de imunoglobulină.

Citeşte şi: S-A AFLAT! Unde a DISPĂRUT Dacian Cioloş de Ziua Naţională

"Începând cu data de 20 octombrie am lansat comanda la Regia Unifarm și nici până la ora asta nu ni s-a onorat", a susținut managerul SJU Alba Iulia.

Nicoleta Coșarcă a menționat că femeia a fost anterior internată la un spital din Sibiu, de unde ar fi fost externată tot din cauza lipsei de imunoglobuline.

O femeie de 69 de ani a decedat sâmbătă la spitalul din Alba Iulia ca urmare a lipsei de imunoglobuline, a anunțat, pe o rețea de socializare, fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, femeia suferea de imunodeficiență primară și nu mai primise imunoglobuline din iulie.

Primele doze de imunoglobulină vor ajunge în noiembrie la pacienți, l-au asigurat, pe 1 noiembrie, producătorii pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, în cadrul unei întâlniri la care au participat și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. Ulterior, în 9 noiembrie, s-a susținut că piața urma să fie aprovizionată cu 900 de doze de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficiențelor primare. Până în 2 decembrie, la spitalul din Alba Iulia nu a ajuns niciun flacon cu imunoglobulină.

Citeşte şi: Pleşoianu, AVERTISMENT în PSD după apariţia stenogramelor: 'Japiţele acoperite din acest partid vor vedea o altă faţă a mea...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.