Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Snapchat expune în format virtual sculpturi ale artistului Jeff Koons

snapchat.com
Snapchat

Compania Snap Inc, creatoarea aplicaţiei multimedia pentru dispozitive mobile Snapchat, expune în format digital sculpturi celebre ale artistului Jeff Koons în nouă oraşe ale lunii, a anunţat miercuri BBC, potrivit News.ro.

Operele de artă create de Jeff Koons - care includ o versiune a unui câine uriaş făcut din baloane şi o stivă multicolorată din plastilină Play-Doh - sunt prezentate sub forma unor obiecte de realitate augmentată care sunt suprapuse peste imagini din lumea reală captate de camerele foto ale smartphone-urilor.

Facebook a anunţat la începutul acestui an că intenţionează să introducă o funcţie similară, însă aceasta nu a fost deocamdată lansată.

Primele reacţii după lansarea noului proiect Snapchat au fost împărţite.

Citeşte şi: Festivalul Naţional de Teatru: 25 de lansări de carte dedicate artelor scenei

Jurnaliştii de la site-ul de ştiri Techcrunch au vizitat unul dintre cele nouă locuri alese pentru acest proiect, Central Park din New York, şi au spus că au întâmpinat anumite probleme de ordin tehnic atunci când au încercat să vizualizeze imaginile virtuale.

"La primele încercări, sculptura în realitate augmentată îşi schimba locul, plutea la întâmplare pe cer şi se suprapunea din proprie iniţiativă peste stâlpi din ciment", au dezvăluit jurnaliştii de la Techcrunch.

De asemenea, noul element virtual s-a dovedit a fi deosebit de solicitant pentru bateria smartphone-urilor. Cu toate acestea, "a fost amuzant să ne plimbăm în jurul acelei opere de artă înaltă cât o clădire de trei etaje", odată de software-ul a funcţionat corespunzător, au adăugat aceiaşi jurnalişti americani.

Printre celelalte zone din lume în care aceste sculpturi pot fi vizualizate temporar pe Snapchat se numără Hyde Park din Londra, plaja Copacabana din Rio de Janeiro şi spaţiul pietonal amenajat în faţa Operei din Sydney.

Administratorii aplicaţiei Snapchat au anunţat că îi invită şi pe alţi artişti din lumea întreagă să îi contacteze pentru a le propune colaborări similare.

Creatorii aplicaţiei Snapchat au depus în ultimele luni eforturi susţinute pentru a-i atrage pe utilizatorii cu vârste de peste 25 de ani. Potrivit unui expert în domeniu, noua iniţiativă demarată de Snapchat are potenţialul de a stimula această campanie.

Lansarea proiectului virtual a coincis cu apariţia directorului executiv al companiei Snap la un eveniment organizat de revista Vanity Fair.

Evan Spiegel a vorbit la acel eveniment şi despre îngrijorările manifestate de investitori în legătură cu potenţialul de dezvoltare al companiei.

O creştere mai mică decât anticipau specialiştii a numărului de utilizatori şi încasările dezamăgitoare i-au determinat pe analişti să îşi revizuiască în scădere previzunile pentru Snap, ale cărei acţiuni la bursă au scăzut sub preţul mediu din luna martie.

Evan Spiegel consideră însă că unele dintre aceste dubii fac parte dintr-o "perioadă naturală de acomodare pe Wall Street". El a recunoscut însă că a "subestimat" importanţa pe care o au discuţiile prin care acţionarii sunt informaţi în legătură cu evoluţia companiei.

În cadrul acestei strategii, directorul executiv al Snap Inc a dezvăluit că această companie a vândut deja peste 150.000 de perechi de ochelari înzestraţi cu camere video Spectacles, după lansarea acestui produs în 2016 în Statele Unite.

Deşi 150.000 reprezintă un număr relativ mic pentru un produs electronic care se adresează consumatorilor din mainstream, Evan Spiegel consideră că această cifră se află peste estimările companiei şi că a depăşit cererile pentru produsul original iPod în primul an de existenţă al acestuia.

Americanul Jeff Koons, artistul în viaţă cu cele mai mari încasări din lume, ale cărui creaţii au fost înconjurate adeseori de controverse, este cunoscut în special pentru sculpturile sale din oţel inoxidabil lustruit, a căror textură o imită pe aceea a baloanelor. Una dintre acestea este "Balloon Dog", a cărei versiune portocalie a fost adjudecată pentru suma record de 58,4 milioane de dolari la o licitaţie organizată în anul 2013.

Citeşte şi: Taylor Swift, cele mai multe nominalizări la MTV Europe Music Awards .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.