Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Social-democraţii germani, forţaţi să anunţe contracandidatul lui Merkel la funcţia de cancelar

Partidul Social-Democrat (SPD) german, partenerul la guvernare al conservatorilor, se află sub presiune luni să-şi nominalizeze candidatul propriu la funcţia de cancelar, la o zi după ce Angela Merkel a anunţat că va candida pentru un al patrulea mandat, din partea Uniunii Creştin-Democrate (CDU), transmite DPA.

Ralf Stegner, vicepreşedinte al SPD, a declarat dimineaţă la postul public de televiziune ZDF că anunţul partidului său cu privire la contracandidatul dnei Merkel în alegerile legislative din 2017 'se va întâmpla în curând'.

VIDEO Angela Merkel face ANUNȚUL - Candidează pentru al IV-lea mandat de cancelar al Germaniei

Dacă Uniunea Creştin-Democrată va obţine suficiente voturi în 2017 pentru a forma un nou guvern, Angela Merkel va deveni cel mai longeviv lider al unui stat din Uniunea Europeană şi unul din cei longevivi din istoria Germaniei.

Chiar dacă social-democraţii nu au făcut încă anunţul oficial, se aşteaptă ca actualul vicecancelar şi ministru al economiei, Sigmar Gabriel, să fie candidatul lor la postul de şef al guvernului.

Conform celor mai recente sondaje, CDU este creditat cu scoruri între 30% şi 35%, în timp ce SPD întruneşte între 22% şi 24% dintre opţiuni.

CARNAGIU într-o moschee din Kabul. Cel puţin 27 de oameni au murit - FOTO

Potrivit DPA, este neclar deocamdată dacă va exista o altă 'mare coaliţie' între cele două formaţiuni, a căror susţinere electorală se erodează odată cu pierderea atractivităţii partidelor bazate pe valorile tradiţionale ale clasei muncitoare sau cele conservatoare.

În schimb, formaţiunea populistă Alternativa pentru Germania (AfD), înfiinţată în 2013, este creditată de sondaje cu 10%-14,5% dintre intenţiile de vot, scoruri ce fac aproape sigură intrarea sa în Bundestag ca partid de opoziţie, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.