Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Societe Generale anunță plecarea adjunctului directorului general după 14 ani în cadrul grupului bancar francez

societe generale

Societe Generale a anunţat, surprinzându-i pe analişti, plecarea lui William Kadouch-Chassaing, adjunctul directorului general şi şef al finanţelor, la finalul acestei luni, după 14 ani în cadrul grupului bancar francez, transmit MarketWatch, Bloomberg şi Reuters.

El va fi numit director financiar al firmei de investiţii Eurazeo SE. Noul director financiar al SocGen va fi de la 1 decembrie Claire Dumas, care a venit în 2008 la banca franceză, iar din 2017 este adjunctul directorului financiar, supervizând activităţile de retail şi servicii financiare. Ea îi va raporta direct şefului grupului bancar francez, Frederic Oudea.

În trimestrul trei din 2021, profitul net al celui de-al treilea grup bancar listat din Franţa s-a situat la 1,6 miliarde de euro, de la 862 milioane de euro în perioada similară din 2020. Analiştii intervievaţi de Refinitiv se aşteptau la un profit de 952 milioane de euro.

Venitul bancar net a urcat la 6,67 miliarde de euro, de la 5,81 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor, de 5,88 miliarde de euro. Banca a beneficiat de creştere pe toate segmentele de afaceri, în special la serviciile financiare, finanţare şi consiliere, şi de creşterea continuă pe segmentul de retail bancar.

În trimestrul trei din 2021, Societe Generale a pus deoparte 196 milioane de euro în provizioanele pentru creditele neperformante, în scădere faţă de 518 milioane de euro anul trecut.

Grupul francez intenţionează să lanseze un program de răscumpărare de acţiuni, de aproximativ 470 milioane de euro, care ar urma să fie finalizat până la sfârşitul anului.

În ultimii ani, pentru a-şi consolida profitabilitatea şi solvabilitatea financiară, Societe Generale şi-a restructurat operaţiunile în special prin vânzarea unor operaţiuni din Europa Centrală şi de Est, precum şi prin reorientarea activităţilor de corporate şi investment banking.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, asigurări şi servicii financiare pentru companii, respectiv Global Banking şi Soluţii pentru Investitori, potrivit Agerpres.ro.

În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30.000 POS şi aproape 1.400 ATM-uri. Banca este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele sale totale, la sfârşitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.