Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Societe Generale şi Credit Mutuel Arkea au făcut oferte pentru portofoliul ING de clienţi pe segmentul de retail banking din Franţa

societe generale

Societe Generale şi Credit Mutuel Arkea au făcut oferte pentru portofoliul ING de clienţi pe segmentul de retail banking din Franţa, a anunţat publicaţia "La Tribune", transmite Reuters, citat de Agerpres.

ING Groep NV, cel mai mare grup de servicii financiare din Olanda, a anunţat în decembrie că va ieşi de pe piaţa de retail banking din Franţa, o decizie care ar putea afecta 460 de angajaţi. Banca olandeză deserveşte în prezent un milion de clienţi în Franţa. ING a precizat că această decizie vine la finalul unui proces de revizuire strategică anunţat în luna iunie 2021. Grupul olandez a precizat că va continua să deruleze operaţiuni de wholesale banking în Franţa.

SocGen a depus oferta în numele afacerii sale Boursorama, în timp ce Credit Mutuel Arkea vrea clienţii pentru subsidiara sa Fortuneo, susţine "La Tribune", fără a prezenta sursa informaţiei sau valoarea ofertelor.

Reprezentanţii Societe Generale nu au dorit să comenteze, iar cei ai Credit Mutuel Arkea nu au fost imediat disponibili. Oficialii ING nu au putut fi găsiţi pentru a comenta, subliniază Reuters.

"La Tribune" a informat că Credit Mutuel Alliance Federale (Monabanq) a renunţat să depună oferta pentru divizia ING, după retragerea anterioară a Credit Agricole (Bforbank).

În total, ING France are aproximativ 700 de angajaţi, dintre care două treimi lucrează pe segmentul de retail banking. Grupul olandez a precizat în decembrie că decizia sa de a ieşi de pe piaţa de retail banking din Franţa va necesita constituirea unor provizioane de restructurare în rezultatele pentru trimestrul patru 2021.

La începutul acestui an, ING şi-a vândut divizia de retail banking din Austria către bank99.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.