Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sociolog lansează un scenariu BOMBĂ: jocul lui Iohannis prin intermediul USR

iohannis ganditor

Demisia lui Nicușor Dan ar putea fi un plan bine pus la punct și care dă startul unei strategii pe termen foarte lung. Sociologul Marius Pieleanu susține că în locul lui Nicușor Dan la conducerea USR ar putea veni Dacian Cioloș, cel care va avea misiunea să crească acest partid și să-l pregătească ca o platformă prezidențială pentru al doilea mandat al lui Klaus Iohannis la prezidențiale.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Crin Antonescu: 'A făcut pact cu diavolul'

”Nicușor Dan Nu a avut fluctuații în sondajele de opinie. El a urcat, nu foarte mult, dar constant, după candidatura la București. Ulterior, el a devenit locomotiva acestui partid și l-a făcut ceea ce este astăzi.

Atitudinea lui și deciziile lui în fruntea partidului au adus beneficii partidului. Mai degrabă au adus vulenrabilități foștii ministri tehnocrați precum Cristian Ghinea sau Vlad Alexandrescu, prin pozițiile lor publice, prin atitudinile lor.

În acest moment, USR este constituit din două elemente majore: Nicușor Dan și starea de nemulțumire a populației, care nu mai are nicio înclinație spre vreun partid politic, nu mai dorește nici unul. USR este o stare de spirit, iar Nicușor Dan este exponentul”, a explicat Marius Pieleanu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Marius Pieleanu susține că în fruntea USR ar putea veni Dacian Cioloș, cel care ar avea menirea să crească partidul pentru a-i asigura o platformă lui Klaus Iohannis în vederea candidaturii pentru al doilea mandat la prezidențiale.

”Îmi este teamă ca Nicușor Dan să nu fi fost sacrificat și să fie pregătit domnul Cioloș să intre în scenă. Eu cred că dacă Nicușor Dan nu se răzgândește, probabil vom avea o perioadă de interimat, dar la prima oportunitate în scenă va intra Dacian Cioloș.

S-ar putea ca vehicolul electoral pe care Klaus Iohannis va miza pentru al doilea mandat să nu mai fie PNL, ci acest USR. Bineînțeles, dacă PNL va continua cu această prestație lamentabilă pe care o are în acest moemtn.

Se construiește un proiect prezințial, eu așa îl văd, cu Cioloș la conducere, un proiect care să-i asigure un al doilea mandat lui Klaus Iohannis.

USR este partidul străzii, este partidul girat de Klaus Iohannis. USR se va legitima ca partidul tuturor, ca un partid fără o opțiune ideologică clară. Să ne înțelegem, Klaus Iohannis nu a ieșit în prima zi de proteste degeaba în stradă, el a ieșit pentru a legitima o mișcare, pentru a-i da girul. El are nevoie de această stare de spirit, de acest electorat, un electorat care și-a pierdut încrederea în clasa politică, nu are simpatii pentru niciun partid politic și care merge spre 50% din totalul populației”, mai spune Pieleanu.

Sociologul remarcă asemănări între discursul de retragere al lui Nicușor Dan și cel pe care l-a rostit Crin Antonescu la retragerea din politică și din fruntea PNL.

”În mod evident, discursul de astăzi este comparabil cu al lui Crin Antonescu din momentul retragerii. Obiective impuse, neatinse și apoi demisia din onoare. Trebuie însă să avem puțină răbdare să vedem dacă Nicușor Dan chiar se va retrage pe modelul Crin Antonescu”, conchide Marius Pieleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.