Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldați americani, acuzați că au ucis din greșeală opt polițiști afgani

soldati americani

Forţele americane în Afganistan sunt acuzate că au ucis din greşeală, duminică, opt poliţişti afgani în cursul unor lovituri aeriene destinate să-i protejeze pe aceştia de un atac al rebelilor în provincia Uruzgan, din sudul ţării, transmite AFP.

Potrivit unor responsabili locali contactaţi de AFP, americanii au intervenit în timp ce insurgenţii atacau un post de poliţie în apropiere de Tarin Kot, capitala provinciei Uruzgan, un fief al talibanilor.

Citește și: Bashar al-Assad: Raidul american asupra armatei siriene a fost o 'agresiune flagrantă'

'Prima lovitură a ucis un poliţist, iar, în timp ce ceilalţi îi veneau în ajutor, o a doua lovitură a făcut şapte victime în rândul lor', a raportat comandantul poliţiei din Uruzgan, Rahimullah Khan.

'Nu se poate să fi fost un tir neintenţionat. Dar de fiecare dată când se întâmplă aşa ceva, ei spun că a fost o eroare', a acuzat comandantul afgan.

Responsabilul consiliului provincial, Mohammad Karim Khadimzai, a declarat că poliţiştii 'se găseau în incinta postului' în momentul raidului.

Contactat la Kabul, comandamentul NTO a confirmat efectuarea a două lovituri aeriene duminică, în sprijinul forţelor afgane atacate.

'Forţele americane, cele ale coaliţiei şi forţele afgane au dreptul să se apere şi, în acest caz, au răspuns unei ameninţări imediate', a declarat generalul american Charles Cleveland, purtătorul de cuvânt al misiunii NATO.

Ministerul afgan de Interne a dat asigurări că anchetează incidentul, primul de acest fel de când trupelor americane staţionate sub mandat NATO le-au fost extinse prerogativele, în luna iunie.

Potrivit mandatului conferit de preşedintele Barack Obama, forţele americane în Afganistan pot viza 'în mod activ' talibani şi poziţii ale acestora, precum şi ţinte ale Statului Islamic, aflate în majoritate în estul ţării, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.