Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare fermă pentru redeschiderea bisericilor și cimitirelor: Nădăjduim că nu va fi nevoie de o hotarâre judecătorească pentru ca românul să se poată ruga

daniel ionascu

Problema deschiderii bisericilor devine din ce în ce mai acută. Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), a solicitat un răspuns public autorităților, privind calendarul redeschiderii bisericilor și cimitirelor.

Citește și: Ministerul de Interne: În ce condiții vom putea călători în afara localității, după 15 mai

”În mod evident, susținem ca această măsură de redeschidere a lacașurilor de cult să se realizeze cu respectarea regulilor și măsurilor de protecție a populației, la fel ca și în cazul celorlalte instituții, pentru că nu avem nici o îndoială că Biserica va ști a le pune în aplicare fără cusur, ca de fiecare dată”, transmite Daniel Ionașcu într-o scrisoare deschisă.

După o primă cerere rămasă fără răspuns oficial, acesta solicită acum un răspuns scris privind interpelarea sa.

”Prin urmare, din cauza faptului că pănă la data formulării prezentei nu s-a primit niciun răspuns la cererile noastre și ale cetățenilor creștini a căror voce suntem, avem obligația morală de a vă solicita răspunsul în scris prin care, până marti, 12 mai, să fie transmis un comunicat public cu privire la calendarul deschiderii bisericilor și a cimitirelor, concomintent cu relaxarea care se face pentru alte instutuții și obiective private și de stat.

Vă asigurăm încă o dată de întreaga noastră participare activă la buna funcționare a societății românești și, în special, la respectarea drepturilor fundamentale ale omului în România”, afirmă Daniel Ionașcu.

Liderul PPU (s-l) reamintește la final că, în cazul în care nu va veni răspunsul așteptat, cererea sa ar putea fi tranșată de instanțe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.