Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluţia imediată pentru interzicerea Jobbik şi a altor formaţiuni extremiste

jobbik

Dacă intenţia lor de a opri acest flagel este sinceră, au o soluţie foarte la îndemână: să sprijine adoptarea propunerii mele legislative pentru interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist, aflată în dezbatere finală şi care poate fi găsită pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Legea e foarte simplă şi clară pentru organizaţiile precum Jobbik şi altele asemenea: "Art. 3. (1) Partidele politice, fundațiile, ONG-urile sau orice fel de organizații juridice sau non-juridice înregistrate în afara României care promovează mesaje și/sau desfășoară acțiuni care aduc atingere directă sau indirectă art.1 alin.1 din Constituția României sunt interzise pe teritoriul statului român". Simplu şi la obiect, iar dacă cineva voia să rezolve cu adevărat intruziunea Jobbik în România, putea să o facă sprijinind această lege.

Mai mult, la Art.1, proiectul meu stipulează că "Orice manifestări (întruniri, tabere, conferințe, mitinguri) care prin obiectul, desfășurarea sau mesajele lor aduc atingere directă sau indirectă art. 1 alin. 1 din Constituția României sunt interzise pe teritoriul statului român". O prevedere similară este şi pentru străinii care vin în România să agite apele extremiste, pentru că la Art. 2. (1) se prevede ca "Persoanele de cetățenie străină care promovează public în statele lor de origine, pe teritoriul României sau oriunde altundeva mesaje care aduc atingere directă sau indirectă art.1 alin.1 din Constituția României sunt considerate indezirabile pe termen nelimitat pe teritoriul României dacă nu au statut diplomatic, sau persona non-grata dacă au statut diplomatic".

Aşadar, să vedem dacă cineva chiar doreşte interzicerea Jobbik sau doar face paradă naţională, de parcă Jobbik şi Vona Gabor au început ieri să atace statul român şi Constituţia. Legea există, e la doi paşi de votul final. Va exista voinţa politică necesară adoptării ei?

Citeste si: Plangerea penala pe numele lui Izsák Balázs  

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.