Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: 6 din 10 români sunt de părere că infracționalitatea a crescut în ultimele 4 luni

Radu Pop
digitallanding.ro
camera supraveghere sisteme securitate

Peste 60% dintre români sunt de părere că numărul de infracțiuni a crescut în ultimele 4 luni, potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech (a2t.ro). Sondajul a fost realizat în perioada 02 – 10 iulie, în mediul online, pe un eșantion reprezentativ de 1.711 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2%.

71% dintre respondenți se așteaptă ca rata infracționalității să crească și mai mult în următoarele luni.

„Am văzut, în ultimele luni, o efervescență în interesul românilor pentru produse și sisteme de securitate complexe, iar rezultatele sondajului vin să confirme această tendință, pe care am anticipat-o și pentru care ne-am pregătit cu produse noi și stocuri pentru cele mai căutate. Fiind o perioadă dificilă, în care siguranța și protecția sunt cu atât mai importante, era cumva natural ca românii să caute cele mai bune soluții pentru a se proteja pe ei și pe cei apropiați”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

Peste 50% dintre respondenții sondajului consideră că decizia de achiziție a unui sistem de securitate este determinată în această perioadă de situația creată de pandemia de COVID-19, de restricțiile de deplasare impuse de autorități (naționale și internaționale) ca măsură de prevenție și de reîntoarcerea în țară a unui număr foarte mare de români.

Potrivit sondajului Atu Tech, peste 70% dintre respondenți apreciază că un sistem de supraveghere video îi descurajează pe infractori să comită furturi sau tâlhării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.