Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ CURS - PSD, avans timid. Alianța 2020 (USR-PLUS) vine tare din spate. Surprizele ALDE și PMP și dezastru pentru PNL

sondaj

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind celui de al II-lea sondaj de tip OMNIBUS în Municipiul București. Cercetarea va fi făcută din două în două luni pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți pe bază de interviuri față în față la domiciliul acestora.

Potrivit primei cercetări efectuate în perioada 21 februarie - 11 martie dacă duminica ar fi organizate alegerile europarlamentare PSD ar fi votat de 26% (o scădere de 6 procente față de studiul anterior - AICI).

Un salt spectaculos se înregistrează în dreptul alianței dintre USR și Plus - Alianța 202 USR+PLUS atinge 23%. (În studiul anterior separat cele două partide ajungeau la 15% - USR - 8 și PLUS - 7%).

ALDE înregistrează 19% din opțiunile respondenților, în creștere față de cercetarea anterioară cu patru procente și se consolidează în Capitală.

Un adevărat dezastru se înregistrează în dreptul PNL - 17%. Deși înregistrează o mică creștere (de 2 procente) față de studiul anterior, liberalii  nu conving și se consolidează ca fiind doar a IV-a forță politică din București.

Plutonul este încheiat de Pro România cu 8% și PMP cu 6%.

content-image

Datele tehnice: Sondajul a fost realizat în Municipiul București pe un volum eșantion de 1067 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3,0% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondenților. Perioada: 21 februarie - 11 martie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.