Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj înaintea alegerilor din Brazilia: Fostul președinte Luiz Inacio Lula da Silva și-a mărit avansul față de Jair Bolsonaro

Alchetron
Luiz Inacio Lula da Silva

Fostul președinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva și-a mărit avansul față de actualul președinte Jair Bolsonaro la 13 puncte, cu mai puțin de o săptămână înainte de alegerile prezidențiale, potrivit Reuters.

Un sondaj Genial/Quaest publicat miercuri arată că fostul președinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva și-a mărit avansul față de actualul președinte Jair Bolsonaro la 13 puncte.

Până la alegerile prezidențțiale mai este mai puțin de o săptămână.

Sondajele recente indică faptul că Lula l-ar putea învinge pe rivalul său populist de extremă-dreapta în primul tur, programat să aibă loc duminica viitoare.

Noul sondaj plasează susținerea pentru Lula la 46% în primul tur de scrutin din 2 octombrie, față de 33% pentru Bolsonaro, față de 44% pentru Lula și 34% pentru Bolsonaro cu o săptămână înainte.

Într-un potențial tur de scrutin din 30 octombrie, avansul lui Lula a crescut la un avantaj de 14 puncte, de la 10 puncte în urmă cu o săptămână.

Sondajul Genial/Quaest a constatat că opiniile negative despre guvernul lui Bolsonaro au crescut la 42%, de la 39% săptămâna trecută, în timp ce procentul celor care văd guvernul într-o lumină pozitivă a rămas stabil, la 31%.

Sondajul a intervievat personal 2.000 de alegători în perioada 24-27 septembrie. Sondajul său are o marjă de eroare de 2 puncte procentuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.