Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj INSCOP. Dezastru la unul din cele șase sectoare ale Capitalei

inscop

inscopUn sondaj realizat de INSCOP la nivelul Municipiului București, comandat de PNL, arată diferențe semnificative de percepție ale cetățenilor față de schimbările care au avut loc în cele șase sectoare, în ultimii patru ani. Astfel:

În sectorul 1, 60,7% cred că lucrurile s-au schimbat în bine, 26% cred că lucrurile nu s-au schimbat deloc, 10,9% cred că lucrurile s-au schimbat în rău.

În sectorul 2, 39,6% cred că lucrurile s-au schimbat în bine, 37,1% cred că lucrurile nu s-au schimbat deloc, 18,6% cred că lucrurile s-au schimbat în rău.

În sectorul 3, 58,4% cred că lucrurile s-au schimbat în bine, 26,4% cred că lucrurile nu s-au schimbat deloc, 10,9% cred că lucrurile s-au schimbat în rău.

În sectorul 4, 59,4% cred că lucrurile s-au schimbat în bine, 25,1% cred că lucrurile nu s-au schimbat deloc, 11,4% cred că lucrurile s-au schimbat în rău.

În sectorul 5, 39,3% cred că lucrurile s-au schimbat în bine, 42,6% cred că lucrurile nu s-au schimbat deloc, 15,7% cred că lucrurile s-au schimbat în rău.

În sectorul 6, 18,4% cred că lucrurile s-au schimbat în bine, 44,7% cred că lucrurile nu s-au schimbat deloc, 34% cred că lucrurile s-au schimbat în rău.

Datele evidențiază o situație extrem de proastă la sectorul 6, față de celelalte sectoare ale Capitalei. 

Încă două sectoare ale Capitalei se află în situații critice din punctul de vedere al evaluării bucureștenilor. În sectorul 5, 68,3% cred că lucrurile s-au schimbat în rău sau nu s-au schimbat deloc, față de doar 39,3% cei care cred că lucrurile s-au schimbat în bine. În sectorul 2, 55,7% cred că lucrurile s-au schimbat în rău sau nu s-au schimbat deloc, comparativ cu doar 39,6%, cei care cred că lucrurile s-au schimbat în bine.

În celelalte trei sectoare, 1, 3 și 4, percepțiile pozitive depășesc percepțiile negative, cu un maximum la sectorul 1: 60,7% văd schimbări în bine comparativ cu 36,9% schimbări în rău sau stagnare.

Reamintim că trei din cei șase primari de sector sunt urmăriți penal: Andrei Chiliman, Cristian Popescu Piedone și Marian Vanghelie. E probabil ca aceștia să nu mai candideze. De asemenea, nici Rareș Mănescu, primarul sectorului 6, nu va mai intra în cursă pentru un nou mandat.

În ceea ce privește situația de ansamblu a Capitalei, 42,4% cred că lucrurile s-au schimbat în bine, 37% cred că au stagnat și 15,9% cred că s-au schimbat în rău. Acesta reprezintă un bilanț mai degrabă negativ pentru primarul suspendat Sorin Oprescu și el urmărit penal. Oprescu are o cotă a favorabilității de 38%, clasat sub Robert Negoiță, Ecaterina Andronescu și Nicușor Dan, la nivelul Municipiului București.

Sondajul a fost realizat în perioada octombrie-noiembrie 2015, pe un eșantion de 3200 de persoane, reprezentativ pentru populația adultă a Capitalei, cu o marjă maximă de eroare de +/-1,7% la o probabilitate de 0,95. La nivelul sectoarelor Capitalei, eșantioanele au fost de câte 700 de persoane, având o marjă de eroare de +/-3,7% la o probabilitate de 0,95.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.