Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu arată ce DEZASTRU a lăsat Monica Anisie: 'Dacă s-au distribuit tabletele, nu înseamnă că ele au ajuns la elevi'

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că ”din păcate" încă mai sunt elevi care nu au primit tabletele promise, el estimând că până la 20% dintre elevi nu au ridicat tabletele, deşi acestea au fost distribuite. ”Există un stoc important de tablete care nu au fost ridicate de elevi şi de părinţi, spre exemplu. Voi cere o raportare exactă, dar estimez că până în 20%, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. Unii nu le-au ridicat pentru că nu au ştiut, alţii pentru că nu au avut nevoie", declară Cîmpeanu, potrivit news.ro.

”Acum s-au distribuit toate tabletele, dacă s-au distribuit toate tabletele nu înseamnă că ele au ajuns la elevi. Există un stoc important de tablete care nu au fost ridicate de elevi şi de părinţi, spre exemplu. Voi cere o raportare exactă, dar estimez că până în 20%, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. Unii nu le-au ridicat pentru că nu au ştiut, alţii pentru că nu au avut nevoie. Există situaţii, din păcate, în care acelaşi copil a primit două, sau chiar trei tablete, una de la minister, una de la primărie, una de la nu ştiu ce sponsor, în timp ce alţi copii nu au primit nici una. Există o inechitate foarte pronunţată, lucrurile au fost amestecate, au venit foarte rapid unele peste altele, este o situaţie care trebuie să fie reglată cu cap şi cu responsabilitate", a declarat ministrul Educaţiei miercuri, la Digi 24.

Citește și: Mega-veste! Salariile vor fi majorate cu 75%! Cine și în ce condiții puteți beneficia de majorare

El a precizat că unii dintre elevi nu au ridicat tabletele pentru că au deja, alţii pentru că nu au ştiut că pot dispune de ele iar alţii pentru că nu au dorit, iar cu privire la cauze este nevoie de „radiografie" a situaţiei.

Ministrul Educaţiei anunţă că au fost luate măsuri „de flexibilizare" în cazul copiilor care riscă să rămână cu mediile neîncheiate din cauză că nu au putut participa la cursuri pe internet.

Cîmpeanu admite că „va fi extrem de complicat" dacă şcolile vor rămâne în scenariul online.

Citește și: AUR nu se oprește! După întâlnirea cu Sorin Cîmpeanu, partidul lui George Simion face o solicitare către CNSU

”Va fi extrem de complicat, nu este un secret pentru nimeni, însă chiar şi în această variantă suntem datori să găsim soluţii pentru încheierea mediilor. Au fost luate măsuri de flexibilizare a notării, în momentul în care vom şti amploarea fenomenului de risc cu privire la neîncheierea mediilor voi vedea, împreună cu experţi în educaţie, dacă peste măsurile deja luate se impun şi alte măsuri de flexibilizare a modului de evaluare. Toate aceste măsuri pot să vă garante că vor fi în interesul elevului dar vot fi alte pierderi care se adaugă peste pierderile suferite deja în educaţie" a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.