Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu clarifică 'SCANDALUL' dintre el și ministrul Sănătății: Mă tem foarte tare ca acea fâşie îngustă să nu se transforme într-o falie

inquamFOTO/Octav Ganea
vlad voiculescu sorin cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, miercuri seară, că nu există niciun scandal între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ci doar discuţii bazate pe argumente. ”Mă tem foarte tare ca acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”, a afirmat Cîmpeanu.

”Nu e niciun scandal între Cîmpeanu şi Voiculescu, absolut niciun scandal. E o discuţie bazată pe argumente”, a afirmat, miercuri seară, la B 1 TV, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la solictările Ministerului Educaţiei referitoare la portul măştii şi prezenţa fizică a anumitor categorii de elevi la şcoală şi răspunsul Ministerului Sănătăţii.

”Vom promova în două zile Ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor. Ele vor începe pe 29 martie. Deci e foarte important din punct de vedere al sistemului de educaţie să putem organiza aceste sinmulări pentru a putea repara în timpul scurt rămas ce putem repara, ştiut fiind faptul că pierderile au fost foarte mari pe parcursul a aproape un an de predare online. (...) Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr şi se vor derula cu prezenţă fizică la datele stabilite. E foarte dificil de decis varianta optimă, drept pentru care sunt discuţii bazate pe argumente. Sunt convins că vom ajunge într-un timp optim la un numitor comun. Sunt puncte de apropiere”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Ministrul Educaţiei a precizat că se teme ca ”acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”.

”Depinde de noi să nu se transforme într-o falie. Dar, atât timp cât discuţiile se fac cu argumente şi deciziile se iau în timp util, (…) suntem în grafic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Sorin Ion a declarat, marţi seară, că instituţia pe care o reprezintă a adresat mai multe solicitări Ministerului Sănătăţii. Una dintre acestea vizează orele remediale, care ar trebui făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea. De asemenea, s-a cerut ca simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise să de desfăşoare cu prezenţă fizică.

O altă solicutare a vizat prtul măştii în timpul orelor de sport.

Ministerul Sănătăii a transmis că orele de sport în aer liber se pot face fără mască, dar cu păstrarea istanţei, însă in interior masca ar trebui purtată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.