Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu despre evaluarea lui Toader: Cred că nu are o problemă să explice deciziile pe care le ia

sorin grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, legat de o eventuală participare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, la reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD, că acesta nu este supus evaluării de către social-democraţi. 

Întrebat dacă îl va lua pe ministrul Justiţiei la CExN al PSD, având în vedere nemulţumirea existentă în partid, Grindeanu a răspuns: "Nu domnul Tudorel Toader este supus evaluării. Domnul Tudorel Toader a făcut o evaluare a ceea ce a însemnat (...) modul în care şi-au desfăşurat activitatea Parchetul General şi DNA. Am avut o discuţie azi-dimineaţă cu dânsul pe ceea ce înseamnă politici în continuare, cel puţin din punctul meu de vedere, (...) şi anume punerea în acord (....) strict a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi cu Codul de procedură penală şi celelalte".

Un fost primar de sector cere să fie ELIBERAT: Edilul este LA MÂNA judecătorilor


Totodată, întrebat dacă evaluarea pe care a făcut-o ministrul Justiţiei cu privire la activitatea Parchetului General şi a DNA va fi discutată de social-democraţi, Grindeanu a replicat: "Nu cred că sunt cel în măsură să răspund la această întrebare. (...) Nu am ordinea de zi de la CExN". 

Şeful Executivului a precizat că, dacă se va considera necesar de către coaliţie sau de către unul din partidele din coaliţie, ministrul Justiţiei va putea explica deciziile luate.

Încă o LOVITURĂ pentru Elena Udrea: Partenera de afaceri, EXECUTATĂ SILIT


"Dacă se consideră necesar de către coaliţie sau de către unul din partidele care fac parte din coaliţie sau de ambele, eu cred că nu are o problemă domnul ministru să meargă să explice deciziile pe care le ia", a afirmat Grindeanu, potrivit agerpres.ro.

Sorin Grindeanu a făcut aceste declaraţii după ce a participat la reuniunea Asociaţiei Oraşelor din România. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercurea trecută, că a realizat evaluarea şefilor Ministerului Public şi DNA "personal" şi "fără presiune sau ingerinţă" de la nimeni străin de minister. 

Totodată, ministrul Justiţiei a afirmat că nu este oportună, în acest moment, declanşarea procedurii de revocare a procurorului general şi a procurorului-şef al DNA. 

"În acest context, evaluând toţi factorii de constituţionalitate, de legalitate, de oportunitate (...) am apreciat că, în acest moment, nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare a procurorului general, respectiv a procurorului şef al DNA", a spus Toader, într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.