DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sorina Matei face observații la declarațiile lui Dan Andronic: Ce personaje introduce în scenă

whitworthadultprogramme.wordpress.com
dezvaluiri

Dan Andronic a făcut o serie de dezvăluiri în  legătură cu anumiţi ziarişti care ar avea legături cu serviciile secrete. Printre aceste nume, Andronic a nominalizat-o şi pe Sorina Matei.

Mai multe detalii aici: Dan Andronic DINAMITEAZĂ România: Cine ar fi ziariștii cu EPOLEȚI

Sorina Matei a reacţionat la ceea ce a spus Andronic şi a făcut o serie de dezvăluiri despre Sebastian Ghiţă sau Elena Udrea. Mai mult, jurnalista a vorbit despre parcursul ei profesional şi de legăturile cu patronii trusturilor unde a lucrat. De asemenea, nici Gabriel Oprea, Florian Coldea sau George Maior nu au fost ocoliţi.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, devoalări şi atacuri incredibile: Cine sunt cei vizaţi de vedeta România TV

"Câteva observaţii la postarea lui Dan Andronic

1. Eu nu am avut “o scurtă trecere” la RTV, televiziunea lui Ghiţă, ci am lucrat acolo peste 2 ani, chiar de 2 ori, odată în 2011 (Realitatea TV) şi o dată în Ianuarie 2012- Decembrie 2013 (RTV), după oferte insistente făcute direct şi personal de către Sebastian Ghiţă care era încântat la acea vreme că eu scriu despre S.O. Vîntu. Toate discuţiile mele cu Ghiţă. care mi-a fost coleg de şcoală generală şi de liceu, s-au referit la investigaţii sau materiale scrise pe blog care-l vizau pe SOV, chiar lideri ai PSD despre care am continuat să scriu, Ghiţă asigurând că staţia va fi independentă editorial şi echidistantă. În peisaj, nu a apărut niciodată vorba de generalul F.Coldea, despre G. Maior, despre altcineva de la SRI, despre relaţiile apropiate cu SRI Ghiţa nevorbind cu mine niciodată.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

2. În 2013, Decembrie, nu în 2014, am decis să plec din RTV, anuntând demisia mea de 2 ori, din cauza interferenţei lui S.Ghiţă în politica editorială, în produsele jurnalistice, şi pe fondul protestelor Roşia Montană pe care le interzisese de la difuzare pe motiv “că este afacerea lui, oamenii nu contează, iar totul se va realiza în ciuda protestelor, pentru că aşa vrea el”. Au urmat ameninţări agresive din partea lui S.Ghiţă si apropiatilor sai, un proces lung, notificări trimise acasă că nu am dreptul să scriu ca jurnalist despre el, alte ameninţări vizavi de puterea pe care el considera că o are asupra presei şi implicit asupra mea, S. Ghiţă având impresia că plecarea mea de la RTV şi investigaţiile jurnalistice începute chiar de alţi ziarişti îi vor dăuna imaginii, şi sunt “începutul sfârşitului” pentru el.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Primele fotografii cu Denisa Manelista

Încă din acea perioadă, am obţinut răspunsuri legale de la DNA, DIICOT, Parchetul General privind închiderea speţelor care-l priveau pe Ghiţă, eu începând să descopăr inclusiv contractele lui Sebastian Ghiţă cu serviciile secrete, lucruri pe care atât Ghiţă cât şi SRI le-au negat sau le-au prezentat trunchiat în răspunsuri oficiale. Aşadar, nu a fost o simplă divergenţă de opinii între mine şi Ghiţă, ci o întreagă diferenţă de a vedea lucrurile atât în presă, cât şi în societate si in ceea ce priveste gestionarea banilor publici.

3. În 2014, an prezidenţial, am plecat la B1 TV, patronul de acolo fiind încă supărat că plecasem să lucrez la RTV. Relaţiile de prietenie ale lui S.Ghiţă cu oameni de la B1 erau binecunoscute, cât şi apropierea de tabăra E. Udrea. 2014, fiind an cu multe scandaluri publice- Microsoft, extinderea anchetei penale în speţa Bute, pozele de la Paris, reţineri multiple- toate fiind subiecte publice şi prezentate în emisiunea care o moderam, au început atacurile pe ambele fronturi în ceea ce mă priveşte- atât oamenii lui Ghiţă cât şi cei ai lui Udrea- totul atingând sfera patologicului.

Mi s-a reproşat că prezint prea mult oamenii de afaceri din Microsoft la televizor, ba că nu-i prezint deloc, ba că îi distrug şi denigrez pe afaceriştii Microsoft, ba de ce difuzez imaginile cu reţinerile de la DNA, aşa cum făcea oricum tot restul presei, ba de ce şi celelalte emisiuni ale staţiei pe care eu, culmea, nu le realizam difuza imagini cu prezenţa Elenei Udrea la DNA, ba că fac parte dintr-o “cabală DNA-SRI” care înfunda tabăra Udrea, ba că sunt plătită de DNA, ba de ce DNA a aprofundat investigaţiile în cazul Gala Bute, ba că de ce o invit pe şefa DNA în emisiune pentru că instituţia avea rezultate şi nu o invit pe Alina Bica, ba că nu trebuiau difuzate fotografiile de la Paris deşi erau difuzate de toată presa, ba că am o “anumită privire" în emisiune in emisiune şi multe altele, absolut halucinante. Tot în acea perioadă, mi s-a reproşat inclusiv contractul de muncă- pe care-l aveam încheiat ca toţi jurnaliştii care lucrau acolo, contract pe care l-am postat public (aşa cum mi-a fost trimis pe mail şi ulterior completat), contract care nu diferea cu absolut nimic de toţi ceilalţi angajaţi, fapt confirmat la acea vreme in in discutiile cu mine chiar de conducerea staţiei.

Cum eu pe afaceristul Niro nu îl cunosc, nu am vorbit niciodată, pe nicio cale, ba chiar am scris negativ despre el, pe Gabriel Oprea îl ştiu de mulţi ani de la PSD şi am realizat doar un singur interviu cu el când eram la RTV cred că pe tema pensiilor militarilor şi toate discuţiile pe care le-am purtat când m-am dus la B1 au fost cu conducerea postului, la început scenariile mi s-au părut fantasmagorice şi amuzante, dar ulterior am constatat că tabăra Udrea chiar credea în ele, fâcându-şi adevărate scenarii confectionate şi fabricate pe baza umorilor de moment. În timp, am constatat că greşeala acestei tabere a fost că, având la mână mulţi jurnalişti care acţionau ani buni numai la comandă, n-a crezut şi n-a putut concepe niciodată că alţi jurnalişti pot gândi liber, pot scrie şi vorbi liber fără comandă, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă. Ca atare, de-a lungul timpului, toţi ziariştii care au contrazis şi înfruntat această teribilă tabără au fost puşi în diferite căsuţe, în baza unor idei preconcepute, ba fiind arondaţi cu totul DNA, ba SRI, ba diferitelor persoane sau instituţii cu care E.Udrea sau cei din tabăra sa erau în conflict. În realitate, am constatat că atât tabăra Udrea- Băsescu, ca şi Ghiţă, ca şi Vîntu, ca şi Voiculescu, în ciuda conflictelor publice, când vine vorba despre libertatea şi independenţa presei şi respectul acesteia faţă de opinia publică şi informarea corectă, de multe ori, gândesc, acţionează si se comport[ la fel.

În ceea ce mă priveşte, adevărul amuzant era şi este că eu pe acei afacerişti Microsoft nu i-am cunoscut niciodată, că prezentam jurnalistic în emisiune toate cazurile de coruptie, aşa cum era normal şi cum difuza restul presei, că toate acele evenimente publice creaseră o stare de tensiune şi presiune teribilă, că retorica staţiei din toate aceste cauze se schimbase brusc, şi că timpul a dovedit că acele speţe s-au sfârşit prin condamnări cu executare din partea judecătorilor. Niciodată nu am cedat presiunilor şi constrângerilor de orice fel. Ca atare, am preferat ca ulterior B1 să denunţe unileteral contractul meu de muncă decât să abdic în vreun fel de la meserie.

4. Spre disperarea si celeilalte tabere, investigaţiile privindu-l pe Sebastian Ghiţă şi nu numai dar şi relaţia specială şi contractuală pe bani publici a lui Ghiţă cu serviciile secrete au continuat pe blogul meu şi se derulează în continuare pentru că adevărurile trebuie aflate dar şi probate.

5. Nu cred în cabale, comploturi, conspiraţii, intrigi, maşinaţiuni şi uneltiri bazate pe bârfe sau scenarii gen Udrea si Ghita, nici în ceea ce mă priveşte, nici în privinţa altora, cred numai în lucruri pe care le ştiu, le cunosc direct, care mi s-au întâmplat, cu care m-am intersectat, pe care pot să le probez sau pot fi demonstrate factual. Ziariştii nu gândesc toţi la fel, în bloc, la comandă, mulţi dintre ei, aşa cum este normal şi firesc, nici nu au aceleaşi păreri despre evenimente, iar totul vine din experienţă şi documentare riguroasă.

6. Manifestul meu profesional de valoare consta în continuare deplinul respect si atasament fata de public, fata de corecta informare a cetatenilor, în totala indeplinire a principiilor si regulilor meseriei, în tratarea onesta si transparenta a tuturor cazurilor de coruptie si de incalcare a legii, toate acestea puse intotdeuna, cu buna credinta, cinstit si deschis in slujba oamenilor si adevarului carora le-am dedicat si le voi dedica neincetat si cu orice pret cariera in jurnalism", a scris Sorina Matei pe facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.