Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei: Marele plan al lui Ghiță, devoalat şi fracturat

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei afirmă că Sebastian Ghiță ar fi „cam încurcat și supărat”, pentru că marele său plan ar fi fost devoalat și fracturat. Planul ar reprezenta, potrivit jurnalistei, un atac în trei etape: SRI, legislație, procurori.

„Domnul Sebastian Ghiţă transmite prin interpuşii dânsului televizaţi că este foarte supărat. Bineînţeles, şi pe mine. De ce este supărat? E simplu. Pentru că am scris pe această pagină că doar cu o zi înainte să fugă s-a întâlnit cu domnul Dragnea, că avea un plan pus la cale, alături de mai mulţi inculpaţi, din mai mulţi paşi: atacarea SRI/ reuşită, măsuri legislative care să şubrezească munca procurorilor/eşuată şi apoi atacarea frontală a procurorilor DNA prin difuzarea de înregistrări/în plan. În tot acest timp, vehiculele sale mediatice făcând endorsement domnului Dragnea”, scrie Sorina Matei pe Facebook.

Vezi și: Dragnea, Grindeanu şi liderii PSD, plângeri PENALE împotriva protestatarilor

Vezi și: Laura Codruţa Kovesi a EXPLODAT și a spus PLANUL SECRET: Ce urmează la DNA

Potrivit Sorinei Matei, planul lui Ghiţă, „pus la cale cu alături de mulţi inculpaţi pentru corupţie”, a început să scârţâie: măsurile legislative au cam eşuat, Dragnea s-a fragilizat, Iordache nu mai e ministru al Justiţiei şi PSD s-a trezit, la câteva săptămâni după startul guvernării, cu 600.000 de români în stradă susţinând Justiţia.

„Ei bine, acum, domnul Ghiţă plănuia să vină pe valul atacului dar, situaţia fiind schimbată, s-a încurcat în propriul plan. Metaforic vorbind, este aproape captiv în propriul complot. Dacă plănuia să şubrezească Justiţia, mai mult a întârit-o. Deci n-a ieşit. În privinţa înregistrărilor cu procurorii DNA pe care le posedă, despre care s-a tot lăudat şi din care a difuzat până acum mici fragmente din bruturi, domnul Sebastian Ghiţă nu prea ştie ce să facă cu ele. Dacă le difuzează acum, îşi pierde glonţul de aur pe care crede că-l are. Dar ştie că înregistrările nu mai au impactul scontat. Şi fără glonţul de aur, domnul Ghiţă rămâne fără muniţie. De fapt, nu mai are nimic. Iar dânsul e puţin prins într-o situaţie dificilă: cam arestat, dat în căutare internaţională şi prin interpol”, mai scrie jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Sorina Matei mărturisește că ea însăși aşteaptă acele înregistrări pe care le are Ghiţă, „pentru că un act riguros şi obiectiv al acuzării nu poate fi instrumentat de persoane care nu au ce să caute, prin comportamentul lor, în structurile de parchet”.

„În acelaşi timp, scriu în fiecare zi că SRI trebuie să-l prindă pe domnul Ghiţă, pentru că dânsul este fugar, s-a sustras urmăririi penale, este trimis în judecată în două dosare şi trebuie judecat de către magistraţi pentru absolut tot ce a săvârşit. Iar cazul domnului Ghiţă, chiar dacă nu recunoaşte nimeni, este unul de siguranţă naţională.

Cât despre fuga domnului Ghiţă, chiar şi domnul Ghiţă ar trebui să fie liniştit. Domnii de la SRI se ocupă de fostele secretare ale domnului Dragnea, care oricum stau pe staţiile domnului Ghiţă, cară valize pentru fotografii bling bling de tabloid pe la Parlament iar problemele pe bugetul public s-au volatilizat.

Ca atare, îl asigur pe Sebastian Ghiţă că nu-l caută nimeni. Pentru că vorba dânsului, bine că nu m-am făcut procuror, altfel foarte probabil că nici nu scăpa şi oricum, până acum, ar fi fost prins.

Dar despre cum a fugit de fapt Sebastian Ghiţă, pot să-l asigur chiar şi pe domnul Ghiţă, că opinia publică va afla chiar dacă toate instituţiile statului, plătite din bani publici, ascund acest lucru de 54 de zile”, scrie Sorina Matei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.