Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOS pentru decidenții politici: 'nu omorâți cursul de schimb!'

www.romanialibera.ro
curs valutar leu, euro

Cursul de schimb poate deraia profund și ireparabil, din cauza bătăliei cu puternic iz electoral pe teme de fond ale realităților economico-financiare ale țării, spune, într-un comunicat, Mihai Ionescu, președinte executiv al Asociatiei importatorilor și exportatorilor din România ANEIR, potrivit Mediafax.

„Asistăm în aceste zile la o redutabilă bătălie cu puternic iz electoral pe teme de fond ale realităților economico-financiare ale țării. Poate pentru marea masă a ”spectatorilor” și alegătorilor schimburile tăioase de argumente îi lasă nepăsători sau aprigi susținători ai uneia sau alteia din tabere, dar marii investitori din piețele de capital amușinează și acționează. Abia așteaptă ape tulburi în peisajele interne ale oricărei țări – și România nu este o țară de neglijat (cu o datorie publică redusă) – pentru a specula răfuielile dintre preopinenți.

Andrei Caramitru: Băsescu bea în exces de disperare, alcoolic în ultimul hal! A ajuns iepurașul unei panarame

Ce se poate întâmpla? Cursul de schimb - atât de dificil de strunit prin intervențiile discrete, dar eficiente ale Bănicii Centrale – poate deraia profund și ireparabil. Ceea ce ar arunca în aer singura – și cea mai eficientă – ancoră a exportatorilor români: stabilitatea relativă a cursului de schimb.

Speculanții vor cumpăra azi bani ieftini și îi vor vinde mâine scump, omorând cursul de schimb.

Este un SOS pe care suntem obligați să-l aducem în atenția decidenților politici, pentru a nu distruge viitorul acestei țări”, spune Mihai Ionescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.