Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sosirea în New York a Gretei Thunberg, adolescenta suedeză care militează pentru protecţia mediului, întârziată din cauza condiţiilor meteorologice

SAE Institute
New York City

Barca cu pânze cu zero emisii de carbon care o transportă pe Greta Thunberg, adolescenta suedeză care militează pentru protecţia mediului şi combatarea încălzirii globale şi care era aşteptată marţi în oraşul New York, urmează să ajungă miercuri sau joi în Statele Unite din cauza condiţiilor meteorologice, relatează AGERPRES.

Citește și: Traian Băsescu, semnal pentru Rareș Bogdan și PNL: ‘Afară PSD!’

'Sosirea este prevăzută miercuri sau joi, depinde în continuare de vânt', a declarat marţi pentru AFP unul dintre apropiaţii săi.

Luni, adolescenta a scris pe Twitter că ambarcaţiunea la bordul căreia traversează Oceanul Atlantic urmează să acosteze marţi în portul North Cove, din Manhattan, New York.

Adolescenta suedeză în vârstă de 16 ani, la originea mişcării împotriva încălzirii globale, a plecat pe 14 august împreună cu tatăl său la bordul unui velier cu zero emisii de carbon, Malizia II, condus de Pierre Casiraghi - unul dintre cei doi fii ai prinţesei Caroline de Monaco - şi de germanul Boris Herrmann, pentru a ajunge la summitul mondial privind climatul organizat de secretarul general al ONU Antonio Guterres în septembrie la New York.

Tânăra suedeză în vârstă de 16 ani a refuzat să se deplaseze cu avionul la summitul mondial ONU din cauza emisiilor de carbon pe care îl generează acest mijloc de transport. Pierre Casiraghi i-a pus la dispoziţie, în mod gratuit, ambarcaţiunea sa pentru a parcurge distanţa de 3.000 de mile nautice dintre coastele britanice şi Statele Unite.

Citește și: Și-a făcut harakiri! Demisie din Guvernul Dăncilă

Malizia II, un velier cu o lungime de 18 metri, este echipat cu panouri solare şi turbine subacvatice, care generează electricitatea necesară alimentării instrumentelor de navigaţie, pilotului automat, desalinizatoarelor şi laboratorului pentru testarea nivelului de dioxid de carbon din apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.