Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOV, ieșire VIOLENTĂ în cazul Sorinei: 'Un uriaș dispreț pentru Iohannis, Dăncilă, Birchall'. Procurorul general interimar, felicitat

www.romaniatv.net
Sorin Ovidiu Vântu

Urâtă poveste, trist epilog, scrie Sorin Ovidiu Vîntu, din spatele gratiilor, despre cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, care a ajuns ieri în SUA cu familia adoptivă. Vîntu îl felicită pe procurorul general interimar Bogdan Licu pentru modul în care a acționat în acest caz și îi critică dur pe Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă și ministrul Justiției pe care îi acuză că n-au mișcat un deget.

„Un act de noblețe umană a fost transformat de instituțiile statului român într-un circ grotesc, abject și inuman. Povestea copilului orfan de care trag două familii, fiecare cu dreptatea ei, a scos la suprafață, pe lângă adâncimea mizeriei umane, și incapacitatea acestui stat de a-și apăra cetățenii. Cu excepția Parchetului general, nicio altă instutitie a statului român n-a mișcat vreun deget pentru a-i proteja pe asistentii maternali, pe Sorina, legăturile de dragoste familială dezvolată în opt ani de conviețuire ca familie, ideea de trib românesc. Este evident că familia de români cu cetățenie americană n-a avut când să dezvolte vreun sentiment de afecțiune pentru copilul pe care l-au înfiat. Este evidentă, de asemeni, nepăsarea cinică vizavi de suferințele uriașe pe care le-au provocat familiei de facto a Sorinei. Pentru ei acest copil este doar o părticică a haraciului pe care românii trebuie să-i plătească "Înaltei Porți" și punct. Pentru noi ca popor este o uriașă umilință; unul de-ai noștri ne-a fost smuls din brațe, iar imbecilul de stat, în frunte cu Iohannis, Dăncilă, Birchall și alți nevrednici potentați ai vremii, n-a mișcat un deget să oprească asta, ascunzându-se în spatele unor decizii judecătoreșți.

Dan Alexa a demisionat după scandalul cu Anamaria Prodan: ’Rup orice fel de legătură cu toată lumea’

Băi generatie, când legea provoacă suferniță și nedreptate, atunci legea trebuie schimbată iar nedreptățile reparate. Asta era obligația statului român în cazul Sorinei și nu doar al ei. Felicitări domnului Bogdan Licu pentru modul în care a înțeles să-și respecte condiția umană și calitatea de demnitar al statului, și un uriaș dispreț pentru Iohannis, Dăncilă, Birchall și ceilalți din cimotia lor.

P.S. Din familii aflate cu mult sub pragul sărăciei au țâșnit marile valori ale nației noastre. Poziția material superioară a familiei americane nu este nici pe departe o șansă în plus pentru Sorina. Lipsa afecțiunii familiale în care a fost crescută reprezintă însă, cu siguranță, o șansă în minus. Oamenii care au înfiat-o pe Sorina sunt niște oameni reci și indiferenți la suferințele altora. Nu vor putea niciodată să suplinească ceea ce i-au răpit: dragostea sinceră a familiei de unde au luat-o aproape cu japca.”, scrie SOV pe Facebook.

Sorina Săcărin, copila de 8 ani care a fost înfiată de un cuplu de români din Statele Unite, a părăsit țara împreună cu părinții adoptivi, pe la aeroportul Otopeni, duminică dimineață.

Săptămâna trecută, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de a emite o ordonanţ preşedinţială prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României. Prin urmare, copila a primit înapoi pașaportul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.