Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania: mii de evacuați în timp ce pompierii luptă cu incendiul devastator din La Palma

reuters.com

Pompierii fac eforturi pentru a ține sub control un incendiu care a cauzat evacuarea a cel puţin 4.000 de oameni pe insula spaniolă La Palma, au declarat duminică autorităţile, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Incendiul din insula La Palma a izbucnit la primele ore ale zilei de sâmbătă în El Pinar de Puntagorda, o zonă împădurită din nordul insulei, necesitând evacuarea oamenilor din satele Puntagorda şi Tijarafe.

Zece unităţi aeriene şi 300 de pompieri la sol au intervenit pentru a aduce sub control incendiul de vegetaţie pe insulă, care face parte din arhipelagul Canare, în largul coastei vestice a Africii, şi unde s-au înregistrat temperaturi extreme similare celor care afectează sudul Europei.

Cel puţin 20 de case au fost distruse pe măsură ce focul a avansat, a declarat Fernando Clavijo, preşedintele Insulelor Canare.

"A existat o oarecare rezistenţă din partea localnicilor care nu doreau să-şi părăsească locuinţele, dar fac apel la oameni sa fie responsabili", a subliniat Fernando Clavijo.

Incendiul a afectat peste 4.650 de hectare, potrivit autorităţilor.

În Tenerife, una dintre cele opt insule ale arhipelagului Insulele Canare, un incendiu de pădure care a izbucnit sâmbătă a determinat evacuarea a 50 de persoane şi a distrus aproximativ 60 de hectare, au indicat autorităţile.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei l-a contactat telefonic pe preşedintele Clavijo pentru a-şi exprima sprijinul pentru populaţia din La Palma, a indicat casa regală spaniolă.

Incendiul de pădure este prima criză naturală de pe insulă de la o erupţie vulcanică din septembrie 2021. Peste 2.000 de clădiri au fost distruse şi mii de oameni au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele când lava a început să se reverse din vulcanul Cumbre Vieja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.