Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania pregătește introducerea 'venitului universal' în coronacriza economică

thetechvox.com
venit finante banca economie fiscal

Guvernul de coaliţie de stânga din Spania discută despre introducerea unui "venit universal" pentru a susţine persoanele afectate de pandemia de COVID-19, informează France Presse, scrie Agerpres. Guvernul nu a avansat nicio sumă, dar potrivit cotidianului El Pais ar putea fi vorba de 440 de euro lunar. Spania, cea mai îndoliată ţară europeană după Italia, a înregistrat un record de 300.000 de şomeri suplimentari în luna martie.

Vezi si: BREAKING Întreg personalul preuniversitar intră în concediu de odihnă, cu unele excepții: anunț oficial al ministerului / VIDEO .

  • "Există un larg consens" în sânul guvernului "şi discutăm între mai mulţi miniştri pentru a pune la punct măsura", a declarat marţi ministrul consumului, Alberto Garzon, provenit din formaţiunea radicală de stânga Podemos, care se află în coaliţia de guvernare alături de socialiştii lui Pedro Sanchez. "O vom face cât de curând posibil", a dat asigurări ministrul socialist al economiei, Nadia Calvino, duminică seară, pe postul de televiziune La Sexta.
  • Programul guvernului de coaliţie menţiona crearea acestui "venit minim vital" ca măsură de protecţie socială. Obiectivul este acum de a face din acesta un instrument "util" pentru problema "temporară" a coronavirusului, urmând apoi ca venitul "să rămână, să devină un element structural, permanent", a precizat ministrul.

"Era deja o necesitate înaintea crizei, cu zece milioane de cetăţeni în situaţie de risc de sărăcie şi 30% sărăcie infantilă în Spania", a subliniat ministrul pentru drepturile sociale şi liderul Podemos, Pablo Iglesias.

"Odată cu această criză, situaţia de risc va creşte pentru mulţi cetăţeni (...) Oamenii în situaţiile cele mai fragile, care şi-au pierdut locul de muncă, care au dificultăţi în a-şi plăti chiria sau a cumpăra alimente de primă necesitate de la supermarket nu-şi pot permite ca guvernul să nu ia situaţia foarte în serios", a adăugat el.

Miniştrii implicaţi lucrează la pregătirea "acestui venit minim vital, pentru a stabili dacă există complementarităţi cu instrumente deja existente, care este populaţia ţintă, axându-ne mult pe familii dar tratând diferit fiecare situaţie", a mai spus Nadia Calvino, subliniind că acest venit va fi un "pilot" pentru viitorul venit universal generalizat.

Spania, unde populaţia este izolată cu stricteţe din 14 martie şi cel puţin până la 25 aprilie, a oprit toate activităţile economice "neesenţiale" timp de două săptămâni, o "hibernare" care urmează să ia sfârşit după Paşte.

Vezi si: PSD, PRO România, UDMR și USR s-au unit în Parlament: angajații aflați în șomaj tehnic să primească tichete de masă (PROIECT) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.