Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialiștii au tras linie: Copiii fac, în general, forme uşoare de COVID-19 şi nu le este fatal

Pentru copiii şi adolescenţii sub 18 ani, efectele coronavirusului sunt în general uşoare, iar decesele sunt rare, arată un studiu realizat de cercetătorii europeni, citat de CNN.

Doar patru copii au murit din 582 câţi au fost analizaţi în cadrul studiului realizat în perioada de vârf a pandemiei din Europa. De asemenea, doar 8% dintre aceştia au fost internaţi la terapie intensivă, scrie mediafax.ro.

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

Studiul afirmă ceea ce medicii spuneau deja încă de la începutul pandemiei: cazurile de copii care fac forme grave de Covid-19 este mult mai mic decât al adulţilor.

Totuşi, copiii nu au fost cruţaţi complet. În timp ce doar 4% dintre copii au avut nevoie de ventilatoare care să-i ajuta să respire, uni dintre ei au fost conectaţi la aparate timp de o lună, arată studiul.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Copiii cu vârsta sub o lună şi cei cu probleme de sănătate preexistente au fost în general legaţi la aparate de îngrijire intensivă. Unii dintre ei au avut mai mult de o infecţie şi 24% dintre cei cu infecţii respiratorii suplimentare, cum ar fi răceală sau gripă au fost de asemenea internaţi la terapie intensivă. Doar 7% dintre copiii fără alte probleme de sănătate au necesitat terapie intensivă.

„Acest lucru ar putea avea implicaţii importante pentru viitorul sezon de iarnă, când infecţiile cu răceala şi gripa vor fi mai frecvente”, a declarat dr. Begoña Santiago-Garcia de la Spitalul Universitar Gregorio Marañón din Madrid, unul dintre medicii care au lucrat la acest studiu.

Citește și: Rareș Bogdan dă semnalul: E momentul!

Deoarece participanţii au inclus doar pacienţi care au solicitat ajutor medical şi au fost testaţi pentru coronavirus, cercetătorii au remarcat că studiul s-a orientat către cazuri mai severe decât cele reflectate în populaţia generală.

„În general, majoritatea tinerilor prezintă doar forme uşoare”, a spus dr. Marc Tebruegge de la Institutul de Sănătate a Copilului din Marea Ormond Street din Londra, care a ajutat la realizarea studiului. „Cu toate acestea, un număr notabil de copii dezvoltă boli grave şi necesită îngrijire intensivă, iar acest lucru ar trebui luat în considerare atunci când planificăm şi acordăm prioritate resurselor medicale pe măsură ce pandemia progresează”, a continuat el.

Citește și: Document cu scandal! Fluturașul de salariu, din mai 2020, care dovedește că Poliția Locală e plătită mai bine decât Poliția Națională!

Studiul arată că este necesară realizarea în regim de urgenţă a unor studii pentru a se stabili un tratament pentru copii, inclusiv găsirea de medicamente antivirale şi imunomodulatoare.

Cel mai frecvent simptom raportat la copii a fost febra, în timp ce aproximativ 16% dintre participanţi nu au prezentat simptome deloc.

Citește și: Lovitură de teatru! Ludovic Orban răstoarnă ultima decizie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.