Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terra rămâne tot necunoscută: Încă 20 de specii, printre care și broasca cu ochi de diavol, au fost descoperite în Munții Anzi

peru anzi

O expediţie ştiinţifică în Munţii Anzi de pe teritoriul Boliviei a scos la iveală 20 de specii necunoscute pentru lumea ştiinţifică, inclusiv o ''broască de dimensiuni liliputane'', precum şi patru specii redescoperite, inclusiv ''broasca cu ochi de diavol'', despre care s-a crezut anterior că a devenit extinctă, a anunţat organizaţia Conservation International, potrivit Reuters.

Expediţia a fost condusă de Conservation International şi de municipalitatea capitalei Boliviei, La Paz. Au participat 17 oameni de ştiinţă care au călătorit în Chawi Grande, o localitate aparţinând comunităţii indigene Huaylipaya, din apropierea La Paz, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Busuioc: ‘Virusul ăsta n-a apărut așa, din neant. A fost creat. Marile companii nu au fost afectate’

''Redescoperirea remarcabilă a unor specii despre care se credea că sunt extincte, în special atât de aproape de oraşul La Paz, ilustrează modalitatea prin care dezvoltarea durabilă care susţine conservarea naturii poate asigura protecţia pe termen lung a biodiversităţii'', a precizat într-un comunicat Conservation International.

Broasca de dimensiuni liliputane măsoară aproximativ 10 milimetri în lungime, fiind una dintre cele mai mici specii de amfibieni din lume.

Citește și: EXCLUSIV Să râdem cu Clotilde Armand! Și-a trecut în CV-ul oficial că a fost ‘primar pentru o noapte’ în 2016, la Sectorul 1

''Datorită dimensiunilor minuscule şi a obiceiului de a trăi în tuneluri dedesubtul unor straturi adânci de muşchi din pădurea tropicală, a fost dificil de descoperit chiar şi după localizarea sunetelor pe care le emit frecvent'', a precizat organizaţia din domeniul conservării mediului.

Au fost descoperite patru noi specii de fluturi, printre care două specii de fluturi 'metalmark', care se hrănesc cu nectarul florilor din pajişti şi luminişuri.

Citește și: Florin Roman îl taxează dur pe Dacian Cioloș și îl compară cu Liviu Dragnea: ‘Speram să nu mai trăiesc un astfel de moment

''Broasca cu ochi de diavol, cunoscută anterior doar datorită existenţei unui singur exemplar observat în urmă cu mai bine de 20 de ani, s-a dovedit a fi relativ răspândită în pădurea tropicală'', a mai precizat organizaţia.

Expediţiile anterioare care au încercat să descopere această broască neagră cu ochi roşii s-au încheiat fără niciun rezultat.

Citește și: Codrin Ștefănescu este îngrijorat în privința lui Liviu Dragnea: ‘De două zile nu reușim să luăm legătura cu el’

De asemenea, a fost redescoperit ''Alzatea verticillata'', un mic arbore cu flori cunoscut anterior dintr-o singură consemnare în Bolivia, de acum 127 de ani.

''Numeroase expediţii au avut loc în Bolivia pentru a găsi acest copac misterios de-a lungul anilor. Toate au dat greş până acum'', a mai precizat Conservation International.

Citește și: Florin Busuioc: ‘Virusul ăsta n-a apărut așa, din neant. A fost creat. Marile companii nu au fost afectate’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.